Antena Meniu Search
x

China acuză că un avion american a pus în pericol pacea şi stabilitatea în Taiwan

Armata chineză a anunțat sâmbătă că recenta trecere a unui avion de patrulare maritimă american prin strâmtoarea Taiwan a perturbat în mod deliberat situaţia regională şi a pus în pericol pacea şi stabilitatea, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 25.06.2022, 08:48

China acuză că un avion american a pus în pericol pacea şi stabilitatea în Taiwan
- Profimedia

Colonelul Shi Yi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, a declarat că armata a organizat forţe aeriene şi terestre pentru a monitoriza operaţiunea avionului american, care a avut loc vineri, conform Reuters. El a adăugat că se opun cu fermitate acţiunilor Statelor Unite şi că trupele lor rămân în stare de alertă maximă. Taiwanul, pe care China îl revendică drept teritoriu propriu, s-a plâns în ultimii ani de misiunile repetate ale forţelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic.

Taiwanul numeşte activităţile militare repetate ale Chinei din apropiere „război de zonă gri”, conceput atât pentru a obosi forţele taiwaneze, făcându-le să se mobilizeze în mod repetat, cât şi pentru a testa răspunsurile taiwaneze. Cea mai recentă misiune chineză a inclus 17 avioane de luptă şi şase bombardiere H-6, precum şi avioane de război electronic, de avertizare timpurie, antisubmarin şi un avion de realimentare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » China acuză că un avion american a pus în pericol pacea şi stabilitatea în Taiwan