Antena Meniu Search
x

China ar intenţiona să închidă temporar spaţiul aerian la nord de Taiwan. Zborurile din întreaga regiune ar putea fi afectate

China ar intenţiona să închidă spaţiul aerian la nord de Taiwan între 16 şi 18 aprilie, ceea ce ar perturba zborurile din întreaga regiune, au afirmat patru surse informate despre problemă, transmite Reuters. Oficialii respectivi au declarat, sub rezerva anonimatului, că interdicţia va afecta regiunea de informaţii de zbor din nordul Taiwanului şi că nu cunosc motivele deciziei Beijingului.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 12.04.2023, 14:45

China ar intenţiona să închidă temporar spaţiul aerian la nord de Taiwan. Zborurile din întreaga regiune ar putea fi afectate
China ar intenţiona să închidă temporar spaţiul aerian la nord de Taiwan. Zborurile din întreaga regiune ar putea fi afectate - Profimedia Images

Agenţia nu a reuşit să obţină comentarii din partea ministerelor de externe de la Beijing şi Taipei. Reuters protejează identitatea surselor, dar precizează că toate sunt din afara Chinei. Oficialii respectivi au declarat, sub rezerva anonimatului, că interdicţia va afecta regiunea de informaţii de zbor din nordul Taiwanului şi că nu cunosc motivele deciziei Beijingului.

China a încheiat recent exerciţii militare în apropierea Taiwanului

China a încheiat recent exerciţii militare în apropierea Taiwanului, desfăşurate timp de câteva zile ca reacţie la vizita în Statele Unite a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, care s-a întâlnit în California cu liderul Camerei Reprezentanţilor din Congresul american.

Unul dintre oficiali, informat direct despre situaţie, a apreciat că interdicţia de zbor va avea consecinţe asupra a 60-70% din cursele aeriene între nord-estul şi sud-estul Asiei, precum şi între Taiwan şi Coreea de Sud, Japonia şi America de Nord.

Pe acelaşi subiect

OPSGROUP - asociaţie a industriei aviatice care emite avertismente despre riscurile în domeniu - arată că restricţiile impuse în august anul trecut, în timpul unor manevre militare chineze, au perturbat zborurile în regiune, unii piloţi fiind nevoiţi să ia decizia de a alimenta avioanele cu cantităţi mai mari de carburant.

Închiderea spaţiului aerian ar putea fi legată de activităţi spaţiale

Ministerul Apărării taiwanez a apreciat că închiderea de către China a spaţiului aerian ar putea fi legată de activităţi spaţiale, inclusiv de lansarea unor sateliţi, şi a precizat că regiunea vizată este la 85 de mile marine la nord de insulă, în interiorul zonei de identificare pentru apărarea aeriană a Taiwanului.

Ulterior, ministerul transporturilor de la Taipei a comunicat că, după protestele părţii taiwaneze, China a fost de acord să reducă durata interdicţiei de la peste trei zile la mai puţin de o jumătate de oră, duminică dimineaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » China ar intenţiona să închidă temporar spaţiul aerian la nord de Taiwan. Zborurile din întreaga regiune ar putea fi afectate