Antena Meniu Search
x

China face exerciții militare de "încercuire totală" a Taiwanului, anunță televiziunea de stat de la Beijing

Manevrele militare lansate sâmbătă de China în Strâmtoarea Taiwan vizează o "încercuire totală" a insulei, potrivit televiziunii de stat chineze, citată de Agenţia France Presse.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.04.2023, 21:08

Vezi și

"Exerciţiul de astăzi se concentrează pe capacitatea de a prelua controlul mării, spaţiului aerian şi informaţiei (...) pentru a crea o disuasiune şi o încercuire totală" a Taiwanului, a precizat CCTV, potrivit Agerpres.

Armata chineză a anunţat sâmbătă exerciţii de "pregătire pentru luptă" în Strâmtoarea Taiwan, pe fondul tensiunilor cu insula după o întâlnire în Statele Unite a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-Wen cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Kevin McCarthy. 

Taiwanul se confruntă cu un "expansionism autoritar" din partea Chinei

Taiwanul se confruntă cu un "expansionism autoritar" din partea Chinei, a acuzat sâmbătă preşedinta Tsai Ing-wen în prima zi a exerciţiilor militare ale Beijingului în strâmtoarea Taiwan, transmite AFP.

"În ultimii ani, ne-am confruntat cu un expansionism autoritar continuu", a declarat Tsai, adăugând că Taiwanul va "continua să colaboreze cu Statele Unite şi cu alte ţări (...) pentru a apăra valorile libertăţii şi democraţiei". Lidera de la Taipei a afirmat că poporul taiwanez iubeşte democraţia şi caută pacea, potrivit Reuters.

Opt nave de război şi 42 de avioane de vânătoare chineze au fost detectate sâmbătă de Ministerul Apărării de la Taipei în jurul insulei, în prima zi a manevrelor militare ale Beijingului în Strâmtoarea Taiwan. Douăzeci şi nouă de avioane au trecut linia mediană care separă China de Taiwan, a precizat ministerul, care a denunţat "acţiuni iraţionale". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » China face exerciții militare de "încercuire totală" a Taiwanului, anunță televiziunea de stat de la Beijing