Antena Meniu Search
x

China ia partea Rusiei în scandalul momentului şi acuză SUA că "amplifică ameninţarea unui război şi creează tensiuni"

China acuză Statele Unite că "amplifică ameninţarea unui război şi creează tensiuni", după ce preşedintele american Joe Biden a avertizat că peste 150.000 de militari ruşi încă sunt comasaţi în apropierea frontierei cu Ucraina, deşi Rusia a anunţat că va retrage trupele.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 17:09

China acuză Statele Unite că dezinformează în privința Rusiei: „Vor intensifica suferinţa şi divizarea”
- Shutterstock

"Asemenea exaltare şi dezinformare persistente din partea unor ţări occidentale vor crea turbulenţe şi incertitudine lumii pline de provocări şi vor intensifica suferinţa şi divizarea", a declarat miercuri Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, într-o conferinţă de presă, făcând referire la avertismentele repetate ale Washingtonului, care a atras atenţia că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina "în orice moment".

"Sperăm că părţile vizate vor pune capăt unor astfel de campanii de dezinformare şi vor face mai mult în interesul păcii, al încrederii reciproce şi al cooperării", a adăugat reprezentantul diplomaţiei chineze, potrivit Reuters.

Poziţia Chinei, criticată

China a fost criticată de unii lideri străini, printre care premierul australian Scott Morrison, pentru poziţia sa asupra actualei crize ucrainene.

Pe acelaşi subiect

După săptămâni întregi de tensiuni, Moscova a anunţat marţi începutul unei retrageri a mii de soldaţi ruşi concentraţi de mai multe luni în apropiere de frontiera cu Ucraina, iar miercuri încheierea manevrelor militare şi plecarea unora dintre forţele sale din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Occidentul este îngrijorat de perspectiva unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară.

Ruşii au solicitat garanţii de securitate concrete din partea SUA şi a NATO, printre care promisiunea că Ucraina nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » China ia partea Rusiei în scandalul momentului şi acuză SUA că "amplifică ameninţarea unui război şi creează tensiuni"