Antena Meniu Search
x

China închide cea mai mare piaţă de electronice din lume, în Shenzhen. 4 milioane de oameni, plasați în lockdown în jurul Beijingului

Circa patru milioane de locuitori din provincia situată în jurul Beijingului au fost plasaţi în izolare marţi, autorităţile încercând să împiedice orice escaladare a pandemiei de COVID-19 înaintea unei importante reuniuni a Partidului Comunist Chinez (PCC) din toamnă, informează AFP.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 13:05

China nu renunţă la politica strictă zero-Covid
China nu renunţă la politica strictă zero-Covid - Shutterstock

Locuitorii oraşelor Chengde şi Xinle din provincia Hebei trebuie să rămână în casele lor până la sfârşitul săptămânii pentru a face faţă unui focar epidemic. Între timp, peste 13 milioane de locuitori din municipiul Tianjin (nord), care se învecinează cu Beijingul, vor fi supuşi marţi unui test PCR, după ce au fost înregistrate peste 80 de cazuri pozitive în două zile. Spre deosebire de aproape toate celelalte ţări, China continuă să aplice o politică sanitară strictă.

Teste PCR la fiecare 72 sau chiar 48 de ore

Autorităţile decretează lockdown-uri localizate, impun în anumite locuri teste PCR la fiecare 72 sau chiar 48 de ore, iar persoanele care se deplasează în altă provincie riscă să intre în carantină. Această politică are un puternic impact asupra economiei şi nu se preconizează că ea va fi relaxată înaintea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, care va avea loc în lunile următoare.

În ultimele zile, varianta Omicron pare să se răspândească din nou în marile oraşe ale Chinei. În Chengdu (sud-vest), cel mai mare oraş din jumătatea vestică a ţării, autorităţile au plasat în lockdown zone rezidenţiale, solicită un test PCR efectuat cu mai puţin de 24 de ore înainte pentru a părăsi teritoriul municipal şi au făcut apel la evitarea călătoriilor "neesenţiale".

La Shenzhen, o mare metropolă cu circa 18 milioane de locuitori, două districte sunt parţial în carantină, iar cea mai mare piaţă de electronice din lume, cea din cartierul Huaqiangbei, este închisă. Un total de 35 de noi cazuri pozitive au fost raportate marţi în Shenzhen.

În districtul Futian, unde se află sediul guvernului municipal, cinematografele, barurile de karaoke şi parcurile sunt închise până vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » China închide cea mai mare piaţă de electronice din lume, în Shenzhen. 4 milioane de oameni, plasați în lockdown în jurul Beijingului