Antena Meniu Search
x

Video China pune capăt cooperării cu SUA în mai multe domenii, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan. Taipei acuză Beijingul că simulează un atac asupra insulei

China opreşte cooperarea cu Statele Unite în mai multe domenii, printre care şi combaterea schimbărilor climatice, ca răspuns la vizita preşedintelui Casei Reprezentanţilor în Taiwan. Între timp, tensiunile cauzate de exerciţile militare chineze sporesc. 49 de avioane au încălcat, ieri, spaţiul aerian al Taiwanului, fiind interceptate de aeronavele taiwaneze.

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 10:03

Vezi și

Exerciţile militare organizate de China în strâmtoarea Taiwan s-au transformat într-o veritabilă blocadă în jurul statului insular. 68 de avioane militare chineze au exersat trageri de precizie cu rachete, perturbând atât traficul aerian, cât şi cel martitim. Potrivit autorităţilor de la Taipei, 48 de avioane au încălcat, ieri, spaţiul aerian al Taiwanului. Drept răspuns, avioanele militare taiwaneze au ieşit la interceptare. Manevrele n-au mers însă mai departe. 

Su Tseng-chang, premier Taiwan: China este un vecin rău. Îşi arată forţa militară la poarta ţării noastre, folosind aceste exerciţii militare pentru a anula cele mai aglomerate culoare de navigaţie internaţională. 

Exerciţile reprezintă reacţia Chinei, care consideră că Taiwanul este teritoriul său, la vizita în Taipei a preşedintelui Casei Reprezentanţilor din Statele Unite, Nancy Pelosi. Aceasta spune, însă, că americanii nu se vor lăsa intimidaţi de demonstraţia de forţă. Şi că relaţiile cu Taiwanul, în special cele economice, vor continua. 

Nancy Pelosi, Camera Reprezentanţilor SUA: Ar putea încerca să izoleze Taiwanul împiedicând să viziteze alte locuri. Dar nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne pe noi să călătorim acolo. Am văzut succesul afacerilor lor cu semiconductori şi am învăţat de la oamenii lor de afaceri cum au ajuns la aceste succese şi cum putem coopera pentru a răspândi această prosperitate. 

Pe acelaşi subiect

Răspunsul Chinei la adresa SUA, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

La rândul lor, autorităţile chineze au declarat că nu vor mai tolera amestecul Statelor Unite în ceea ce consideră că sunt afacerile interne ale statului comunist. 

Hua Chunying, Ministerul Apărării din China: Nu suntem Irak, Siria sau Afganistan. Nu vom permite niciunei forţe străine să ne intimideze, suprime ori să ne răpească libertatea. Cine vrea să facă asta se va izbi de Marele Zid de oţel făurit de poporul chinez de 1,4 miliarde de locuitori. 

China a suspendat pe termen nelimitat cooperarea cu SUA în ceea ce priveşte combaterea schimbărilor climatice, dar şi mai multe înţelegeri privind traficul maritim sau repatrierea imigranţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » China pune capăt cooperării cu SUA în mai multe domenii, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan. Taipei acuză Beijingul că simulează un atac asupra insulei