Antena Meniu Search
x

Chinezii pot reveni la muncă, chiar dacă prezintă simptome Covid. Țara renunță încetul cu încetul la politica zero Covid

Situația din China revine la normal, pe măsură ce locuitorii pot merge acum la muncă "în mod normal", chiar dacă prezintă simptome de COVID-19, au anunțat autorităţile, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 10:06

Chinezii pot reveni la muncă, chiar dacă prezintă simptome Covid. Țara renunță încetul cu încetul la politica zero Covid
Chinezii pot reveni la muncă, chiar dacă prezintă simptome Covid. Țara renunță încetul cu încetul la politica zero Covid - Profimedia Images

China şi-a schimbat brusc politica, la începutul lunii, ridicând majoritatea restricţiilor sanitare în vigoare timp de aproape trei ani, de la apariţia primelor cazuri de coronavirus în oraşul Wuhan (centru). De la ridicarea restricţiilor, un val de cazuri a cuprins ţara, însă autorităţile încearcă să îi liniştească pe locuitori asupra naturii benigne a virusului, în pofida contagiozităţii sale.

Municipiul-provincie Chongqing (southwest), cu o populaţie de 30 de milioane de locuitori, este unul dintre primele care a autorizat revenirea la muncă în pofida simptomelor de COVID-19.

"Pacienţii asimptomatici şi uşor simptomatici pot merge la muncă în mod normal", se arată într-un anunţ al autorităţlor locale, publicat duminică.

Documentul prevede că nu vor mai fi necesare testările de screening, cu excepţia şcolilor şi a unităţilor sanitare. Aceasta este o inversare spectaculoasă a strategiei sanitare a celei mai populate ţări de pe planetă.

Pe acelaşi subiect

China renunță încetul cu incetul la politica "zero Covid"

În virtutea unei aşa-numite politici stricte "zero COVID", chinezii au fost supuşi recent aproape zilnic la teste de depistare a virusului şi la carantine obligatorii în cazul unui test PCR cu rezultat pozitiv. Cartiere sau chiar oraşe întregi puteau fi închise de îndată ce erau descoperite câteva cazuri.

Guvernul încurajează acum populaţia să se izoleze acasă doar în cazul apariţiei unor simptome de COVID-19. Provincia Zhejiang, învecinată cu Shanghai, a decis, de asemenea, că persoanele care prezintă simptome uşoare pot "continua să lucreze", cu condiţia să îşi ia "măsuri de protecţie".

China nu ar fi pregătită să facă faţă acestui val de infecţii, se tem experţii, pe măsură ce ţara continuă să se redeschidă, iar milioane de persoane în vârstă, vulnerabile, sunt încă nevaccinate.

Cei 22 de milioane de locuitori ai Beijingului sunt afectaţi în mod deosebit de valul de cazuri de infectare, fără precedent în acest oraş de la începutul pandemiei şi care s-a răspândit cu repeziciune în ultimele zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Chinezii pot reveni la muncă, chiar dacă prezintă simptome Covid. Țara renunță încetul cu încetul la politica zero Covid