Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ciclistul Gino Mäder a murit la 26 de ani, după o căzătură fatală la Turul Elveției. A fost găsit într-o râpă şi a pierdut lupta cu viaţa la spital

Tragedie în lumea ciclismului. Gino Mäder a murit la vârsta de 26 de ani în urma unui accident în etapa a cincea a Turului Elveției, a anunțat vineri echipa sa Bahrain Victorious, scrie CNN. Mäder a căzut într-o râpă și a fost găsit nemişcat în apă. 

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 16:19

După aproape 200 de kilometri din cursă, Mäder s-a ciocnit violent de pilotul american Magnus Sheffield, au declarat organizatorii cursei într-un comunicat. Coborau Pasul Albula spre La Punt, acolo unde s-a încheiat etapa. Mäder a căzut într-o râpă și a fost găsit nemişcat în apă, după care a fost resuscitat și transportat la spitalul din orașul Chur cu un elicopter. 

"Vineri, 16 iunie, în urma unui accident foarte grav în timpul etapei 5 a Turului Elveției, Gino și-a pierdut lupta pentru a-și reveni după rănile grave pe care le-a suferit", a spus Bahrain Victorious într-un comunicat. "Întreaga noastră echipă este devastată de acest accident tragic, iar gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia lui Gino și de cei dragi în această perioadă incredibil de dificilă".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gino Mäder, un ciclist excepţional

Pe acelaşi subiect

Într-o declarație, reprezentanţii Turului Elveției au spus că au inima zdrobită, aducând un omagiu unui "ciclist excepţional" și unei "persoane minunate", în timp ce UCI, organismul global de conducere al ciclismului, l-a numit pe Mäder un "tânăr ciclist promițător al cărui destin era să facă parte din capitolele importante ale sportului nostru".

Mäder, care face parte din echipa Bahrain Victorious din 2021, a câștigat anterior etape ale Turului Italiei şi Elveţiei. El s-a clasat, de asemenea, pe locul cinci în clasamentul general la Turul Spaniei în urmă cu doi ani.

Unul dintre cei mai buni cicliști ai Elveției și o figură populară, Mäder a anunțat anul trecut că va dona un franc elvețian (1,12 dolari) pentru lupta împotriva crizei climatice pentru fiecare pilot care a terminat în spatele lui la cursele din 2022.

Mesaje emoţionante din partea echipei Bahrain Victorious

"Suntem devastați de pierderea ciclistului nostru excepțional, Gino Mäder", a declarat Milan Erzen, director general al Bahrain Victorious.

"Talentul, dăruirea și entuziasmul lui au fost o inspirație pentru noi toți. Nu numai că era un ciclist extrem de talentat, ci și o persoană grozavă pe bicicletă. Transmitem cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi, iar gândurile noastre sunt alături de ei în această perioadă dificilă.

Bahrain Victorious va concura în onoarea lui, păstrându-și memoria pe fiecare drum pe care îl conducem. Suntem hotărâți să arătăm spiritul și pasiunea pe care Gino le-a arătat, iar el va rămâne întotdeauna o parte integrantă a echipei noastre", a fost mesajul celor de la Bahrain Victorious.

Ce s-a întâmplat cu americanul de care Mäder s-a ciocnit

Sheffield, în vârstă de 21 de ani, care concurează pentru Ineos Grenadiers, a fost găsit cu răni şi o contuzie după accident, au declarat joi organizatorii cursei. A fost transportat la spitalul Samedan.

Ineos Grenadiers a spus mai târziu că Sheffield a fost ținut în spital peste noapte, joi, pentru observație, după ce a suferit comoție cerebrală și leziuni ale țesuturilor moi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Ciclistul Gino Mäder a murit la 26 de ani, după o căzătură fatală la Turul Elveției. A fost găsit într-o râpă şi a pierdut lupta cu viaţa la spital