Antena Meniu Search
x

Video Cine a fost Virgil Abloh, mort la 41 de ani. Designerul, descris ca "geniu" sau "vizionar", a pierdut lupta cu cancerul

Lumea modei este în doliu. Primul designer de culoare al casei Louis Vuitton şi întemeietorul brandului OFF WHITE a murit la doar 41 de ani. Virgil Abloh s-a luptat doi ani cu o formă gravă de cancer. Pe reţelele de socializare, personalităţile din industrie îi aduc omagii şi îl descriu drept un vizionar şi un geniu al modei.

de Redactia Observator

la 29.11.2021, 20:27

Vezi și

Născut în statul Illinois într-o familie de imigranţi din Ghana, Virgil Abloh a transformat moda străzii în lux. A studiat arhitectura şi ingineria, nu a urmat cursuri de design vestimentar, dar a învăţat să croiască de la mama sa. "Am avut un profesor care mi-a spus că nu am pedigree, idei sau abilităţi pentru a lucra într-un mediu important. Dar fiecare NU este important pentru mine", mărturisea Virgil Abloh.

În ziua în care a absolvit facultatea l-a întâlnit pe managerul lui Kanye West, iar ulterior a lucrat pentru compania de haine a rapperului. În 2018, a devenit primul designer de culoare al casei Louis Vuitton, o premieră în istoria de 160 de ani a companiei. Dar şi-a creat şi propriul brand: OFF WHITE. "Nu poţi vorbi despre moda de stradă, în mod special despre cea de lux, fără să meţionezi numele lui Virgil Abloh. Este imposibil. Urmele pe care le-a lăsat în industria modei sunt absolut incredibile şi remarcabile", susţine Blake Newby, directorul companiei Essence.

Virgil Abloh a murit la 41 de ani

În 2019, Virgil Abloh a anunţat că ia o pauză. A invocat epuizarea, însă în realitate primise un diagnostic crunt. Suferea de o formă rară de cancer la inimă. A revenit în lumea modei, însă a ţinut departe de public drama prin care trecea. Aşa a lucrat până în ultimele zile de viaţă. Pentru unul dintre ultimele proiecte a colaborat cu designerul cu origini româneşti, Amina Muadi. 

Lumea modei, în doliu după moartea lui Virgil Abloh

Alături de el până în ultima clipă i-au fost soţia, copiii, părinţii şi sora. Vestea că Virgil Abloh a încetat din viaţă a şocat lumea modei. Donatella Versace spune a murit un superstar. Iar Bernard Arnault, directorul Louis Vuitton şi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, l-a descris drept un geniu şi un vizionar. În memoria sa, casa de modă va prezenta mâine, la Miami, colecţia primăvară-vară 2022 creată de Virgil Abloh. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cine a fost Virgil Abloh, mort la 41 de ani. Designerul, descris ca "geniu" sau "vizionar", a pierdut lupta cu cancerul