Antena Meniu Search
x

Video Cine este bărbatul care a ucis 8 oameni, în faţa unui mall din Texas. Momentul în care iese din maşină şi începe măcelul: "Împuşca la întâmplare"

Atacul armat din Texas. Opt persoane, inclusiv copii, au fost ucise şi cel puţin alte şapte au fost rănite, sâmbătă, în urma unui atac armat comis în afara mall-ului aglomerat Allen Premium Outlets, aflat la 40 de kilometri de Dallas. Luni, autorităţile americane au făcut precizări cu privire la identitatea agresorului, împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie la locul masacrului. Numele bărbatului este Mauricio Garcia şi avea 33 de ani.

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 10:47

Un bărbat înarmat a împușcat și a ucis opt persoane și a rănit cel puțin alte șapte într-un centru comercial aglomerat la nord de Dallas sâmbătă, a anunțat poliția. Bărbatul înarmat, despre care autoritățile au declarat că, în opinia lor, a acționat singur și al cărui motiv nu se cunoaște încă, a fost ucis de un ofițer de poliție după ce a început să tragă în fața mall-ului Allen Premium Outlets din Allen, Texas, a declarat șeful poliției orașului, Brian Harvey.

Autorul atacului armat din Texas

Potrivit celor mai recente informaţii confirmate de autorităţile din SUA, autorul atacului armat din Texas a fost identificat drept Mauricio Garcia, un rezident din Dallas în vârstă de 33 de ani. Bărbatul a fost împuşcat mortal de un poliţist aflat în zonă pentru a interveni la un alt caz, relatează BBC. Autorul atacului ar fi folosit o puşcă tip AR-15, iar în maşina acestuia au fost găsite muniţie şi mai multe arme, inclusiv un pistol. Garcia ar fi purtat o vestă antiglonţ, susţin surse din anchetă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Șeful departamentului de pompieri din Allen, Jon Boyd, a declarat că departamentul său a transportat cel puțin nouă victime cu răni prin împușcare la spitalele din zonă, potrivit Reuters. Două dintre aceste persoane au murit la spital, a declarat ulterior Boyd. Trei dintre victime se aflau în stare critică, iar alte patru erau stabile.

Medical City Healthcare, care administrează 16 spitale în zonă, a declarat într-un comunicat că centrele sale de traume tratau opt dintre victimele rănite, cu vârste cuprinse între 5 și 61 de ani. Judecătorul comitatului Collin, Chris Hill, cel mai înalt oficial ales din comitatul în care se află Allen, a lăudat poliția, dar și-a exprimat furia profundă față de "cei care ar face rău în comunitatea noastră, în curtea noastră".

Separat, poliția din orașul Frisco, Texas, aflat în apropiere, a declarat că a evacuat centrul comercial Stonebriar sâmbătă târziu, după ce a primit informații despre focuri de armă trase acolo. Imaginile au arătat sute de oameni ieșind din centrul comercial, situat la aproximativ 40 km nord-est de Dallas, după ce au avut loc violențele, mulți dintre ei cu mâinile ridicate, în timp ce zeci de polițiști stăteau de pază. Pe trotuarele din afara mall-ului era sânge şi mai multe cearşafuri albe acopereau ceea ce păreau a fi cadavre.

Mărturii de la masacrul din mall

Un martor ocular neidentificat a declarat pentru postul local de televiziune WFAA TV, afiliat ABC, că bărbatul înarmat "se plimba pe trotuar doar... trăgând cu arma afară" și că "în mare parte trăgea cu arma peste tot".

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, care a calificat împușcăturile drept o "tragedie de nedescris", a declarat că statul este pregătit să ofere orice asistență de care ar putea avea nevoie autoritățile locale. Allen, Texas, este o comunitate de aproximativ 100.000 de locuitori.

Împușcăturile în masă au devenit din nefericire un lucru obișnuit în Statele Unite, înregistrându-se numai în acest an cel puțin 198, cele mai multe în acest moment din 2016, potrivit Gun Violence Archive.

Joe Biden cere interzicerea puştilor de asalt

Duminică, preşedintele american Joe Biden a cerut din nou Congresului să interzică puştile de asat, la o zi după masacrul comis în centrul comercial din Texas.

"Cer din nou Congresului să adopte o lege care să interzică puştile de asalt şi încărcătoarele cu mare capacitate, cu instituirea unei verificări a antecedentelor judiciare şi psihiatrice. Cer o reglementare sigură asupra armelor. Cer să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme", a afirmat Joe Biden într-un comunicat. "O voi semna imediat", a afirmat el.

"Avem nevoie de mai multe acte şi cât mai repede pentru a salva vieţi", a subliniat preşedintele SUA. "Prea multe familii au scaunele goale în jurul mesei lor. Membrii republicani ai Congresului nu pot continua să răspundă acestei epidemii cu o ridicare din umeri. Gândurile şi rugăciunile trimise pe Twitter nu sunt suficiente", a denunţat Joe Biden.

Joe Biden a denunţat un "act de violenţă fără sens" şi a ordonat coborârea în bernă a drapelelor deasupra Casei Albe şi a clădirilor publice federale şi militare ca omagiu adus victimelor. SUA, unde masacrele se produc cu regularitate, înregistrează mai multe arme individuale decât locuitori.

Apelul lui Joe Biden are puţine şanse să ducă la o interzicere a acestui tip de arme de către Congres, relatează Agerpres. Republicanii, care controlează Camera Reprezentanţilor, i se opun cu vehemenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Cine este bărbatul care a ucis 8 oameni, în faţa unui mall din Texas. Momentul în care iese din maşină şi începe măcelul: "Împuşca la întâmplare"