Antena Meniu Search
x

Cine este Brenton Tarrant, criminalul care a filmat masacrul din Noua Zeelandă

Brenton Tarrant, unul dintre criminalii care au ucis 49 de persoane, în două moschei din Noua Zeelandă, se descrie ca fiind "un bărbat alb care a decis să ia poziție".

de Redactia Observator

la 15.03.2019, 15:01

Brenton Tarrant, unul dintre criminalii care au ucis 49 de persoane, în două moschei din Noua Zeelandă, se descrie ca fiind "un bărbat alb care a decis să ia poziție".

Ucigașul care a transmis live masacrul de la o moschee din Christchurch este un australian în vârstă de 28 de ani, fost antrenor personal de fitness.

"Născut în Australia în clasa muncitoare, o familie cu venituri mici. Părinții mei se trag din scoțieni, irlandezi și englezi. Am avut o copilărie normală, fără probleme mari", se descrie Brenton Tarrant, într-un manifest publicat pe internet înainte de comiterea masacrului. 

"Am avut puțin interes în educație în timpul școlii, abia reușind să trec clasele. Sunt un bărbat alb, cu o familie normală, care a decis să ia poziție pentru a asigura un viitor pentru poporul meu", a precizat el. 

Pe acelaşi subiect
Criminalul din Noua Zeelandă

În manifestul intitulat "The Great Replacement" (n.r. "Marea Înlocuire"), pe care l-a postat pe internet înainte de a intra în moschee, Tarrant scrie că vrea să incite la violență și să intimideze direct imigranții, pentru a părăsi țările vestice.

În cazul în care urma să fie prins, Terrent era convins că va primi premiul Nobel.

"Nu mă aștept să fiu eliberat, dar mă aștept la un eventual premiu Nobel pentru pace. Așa cum i-a fost acordat teroristului Nelson Mandela odată ce poporul lui a obținut victoria și a luat puterea", a mai scris el în documentul de 74 de pagini.

Criminalul din Noua Zeelandă, "retras și introvertit"

În același manifest, ucigașul se caracterizează ca fiind "retras și în mare parte introvertit" și admite că este rasist - "Eco fascist prin natură".

Documentul este cu adevărat tulburător. Bărbatul aduce în discuție cazurile de femei violate în vest din cauza "forțelor invadatoare", după care pune propriile întrebări, la care dă singur răspunsuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întregul manifest este plin de referințe la meme-uri de pe internet și glume specifice mediului online.

S-a lăudat pe internet că va ucide oameni

Tarrant s-ar fi lăudat cu planul lui cu minute înainte de a intra în moschee, într-o secțiune de mesaje pentru extremiști de pe platforma 4chan. 

Unul dintre utilizatori chiar l-a denumit "următorul Breivik". De altfel, criminalul susține că a fost în contact cu Andres Breivik, extremistul de dreapta norvegian, cunoscut pentru planificarea și executarea atacurilor din Oslo și Utøya de pe data de 22 iulie 2011.

De la el i-a venit și "adevărata inspirație" pentru atacul armat.

Criminalul s-a filmat în timpul masacrului

Bărbatul a mai precizat că Noua Zeelandă nu a fost prima lui alegere pentru masacru, fiind venit aici temporar, pentru a plănui și a se antrena. 

"Am început să plănuiesc un atac cu doi ani înainte și atacul de la locația din Christchurch cu trei luni în avans", a scris el.

Printre altele, Brenton Tarrant s-a dovedit a fi un susținător al Brexitului, dar și suporter al președintelui american Donald Trump, însă doar ca un simbol al renașterii identității albe, nu și ca lider.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Cine este Brenton Tarrant, criminalul care a filmat masacrul din Noua Zeelandă