Antena Meniu Search
x

Cine este comandantul de rang înalt din Hezbollah, ucis de armata israeliană: "Este o lovitură foarte dureroasă"

Război Israel - Hamas. Armata israeliană a ucis un comandant de rang înalt al Hezbollah în sudul Libanului. Wissam al-Tawil avea un rol-cheie în conducerea operaţiunilor militare de la graniţa Liban - Israel. 

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 15:34

Armata israeliană a ucis un comandant de rang înalt al Hezbollah: "Este o lovitură foarte dureroasă"
Armata israeliană a ucis un comandant de rang înalt al Hezbollah: "Este o lovitură foarte dureroasă" - Jerusalem Post

Un important lider militar al mişcării şiite libaneze Hezbollah a fost ucis într-o lovitură israeliană ce a vizat maşina în care acesta se afla luni în sudul Libanului, a declarat un oficial de securitate libanez sub rezerva anonimatului, relatează AFP. Vestea vine la doar șase zile după asasinarea lui Saleh al-Arouri, numărul 2 din Hamas la Beirut. 

Cine este comandantul de rang înalt din Hezbollah ucis de armata israeliană

Ca răspuns la această lovitură, Hezbollah a tras zeci de rachete sâmbătă și a deteriorat semnificativ o parte importantă din capacitățile de apărare aeriană ale IDF din nord, potrivit Jerusalem Post.

IDF l-a ucis pe Wissam al-Tawil, cunoscut sub numele de Jawad. Acest lider militar care "a jucat un rol principal în conducerea operaţiunilor militare din sud" a fost ucis "într-o lovitură israeliană" în satul Kherbet Selm, situat la circa 10 kilometri de graniţa cu Israelul, a precizat oficialul citat.

Pe acelaşi subiect

Surse de securitate au declarat pentru Reuters că un comandat de rang înalt al forţei de elită Radwan a Hezbollah a fost ucis într-un atac israelian în sudul Libanului. "Este o lovitură foarte dureroasă", a spus una dintre sursele de securitate libaneze.

Hezbollah a pierdut peste 130 de luptători în lovituri aeriene israeliene în sudul Libanului, după începerea bombardamentelor transfrontaliere în urma atacului Hamas pe teritoriul israelian pe 7 octombrie.

Din 8 octombrie, Hezbollah a atacat Israelul cu rachete, dar numai aproape de granița de nord, pentru a-și manifesta solidaritatea cu Hamas, atacuri la care armata israeliană a răspuns.  La începutul lunii decembrie, IDF și-a intensificat răspunsurile pentru a distruge forțele Hezbollah strânse la graniţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cine este comandantul de rang înalt din Hezbollah, ucis de armata israeliană: "Este o lovitură foarte dureroasă"