Antena Meniu Search
x

Cine este italianul care a încercat să se vaccineze într-un braț de silicon. Asistenta, uluită: „Crezi că aș putea avea un corp așa?”

Un bărbat din Piemont, în vârstă de 50 de ani, care voia să obţină certificatul verde, a încercat joi să se vaccineze purtând un camuflaj de silicon pe braț. O asistentă de 60 de ani și-a dat seama că bărbatul purta un body de silicon care poate fi cumpărat din comerț. Individul este medic stomatolog, a fost suspendat de la serviciu, iar acum este cercetat pentru înșelăciune. „Era foarte bine făcută, dar nu avea aceeași culoare cu pielea lui”, spune asistenta care l-a prins. 

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 16:45

Cine este italianul care a încercat să se vaccineze într-un braț de silicon. Asistenta, uluită: „Crezi că aș putea avea un corp așa?”
Cine este italianul care a încercat să se vaccineze într-un braț de silicon. Asistenta, uluită: „Crezi că aș putea avea un corp așa?” - La Repubblica

Individul s-a prezentat joi seara la un centru de vaccinare din Biella, în Piemont. Peste umăr și braț purta un înveliș de silicon, foarte bine făcut, însă culoarea şi senzaţia la atingere au trezit imediat suspiciunea infirmierei. Aceasta i-a cerut să-şi scoată cămaşa şi a descoperit astfel înşelătoria. Bărbatul i-a cerut femeii să se facă că n-a văzut nimic, însă aceasta a refuzat, a povestit și preşedintele Piemontului, precizând că italianul ”va da socoteală pentru fapta sa în faţa justiţiei”.

„M-am simțit jignită ca profesionistă” a povestit Filippa Bua, infirmiera de 60 de ani. "Culoarea brațului m-a făcut suspicioasă și l-am rugat pe bărbat să-și descopere restul brațului stâng”. Învelișul de silicon era bine facut, dar ”nu avea aceeași culoare". Culmea ironiei, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, era medic suspendat de la muncă tocmai pentru că nu dorea să se vaccineze.

Scena care a uluit-o pe asistentă: „Crezi că aș putea avea un corp așa?”

Asistenta a sunat imediat un coleg. „Când și-a dat seama că a fost descoperit, mi-a cerut să mă prefac că-l vaccinez pentru că avea nevoie de certificatul verde pentru a lucra, dar nu a vrut să-și facă vaccinul”. Scena a lăsat-o pe asistentă uluită. „L-am întrebat dacă crede că sunt acolo ca să mă joc, asta m-a amărât. L-am întrebat cum a putut să gândească așa ceva?”.

Pacientul și-a desfăcut cămașa și i-a arătat body-ul de silicon. Acesta poate acoperi brațele, gâtul, bustul și simulează mușchi falși. Poate fi cumpărat de pe Amazon cu câteva sute de euro. Este descris ca un truc ”pentru a deveni un tip musculos, robust, cu brațe mari”. „Crezi că aș putea avea un corp așa?” a întrebat-o pe asistentă cu un zâmbet batjocoritor. „Sunt zile grele, oamenii sunt supărați, ne certăm adesea. Episoadele de genul acesta ne fac să pierdem timpul”, a povestit amărâtă femeia.  Asistenta a fost sunată de președintele regiunii Alberto Cirio.

Angajații din Sănătate sunt obligați să se vaccineze în Italia

”Acest caz ar friza ridicolul, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul plătit în pandemie de comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, denunţă într-o postare pe Facebook președintele Regiunii Piemont Alberto Cirio.

Italia, la fel ca toţi vecini săi europeni, se confruntă în prezent cu o creștere a cazurilor de Covid-19. Joi a avut 17.000 de cazuri noi în 24 de ore. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a crescut de asemenea cu 22% în ultima săptămână.  Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent. Începând de luni, intră în vigoare un ”super-certificat verde”.

Acest certificat urmează să fie acordat doar persoanelor vaccinate şi vindecate de Covid-19. Le va permite să meargă la cinema, la teatru sau la restaurant. Certificatul verde obişnuit - care poate fi obţinut și prin efectuarea unui simplu test antigen permite doar accesul la locul de muncă.

Vaccinarea anti-COVID-19 este din luna aprilie obligatorie în Italia pentru angajaţii din sectorul sanitar. Unii dintre aceştia au contestat în instanţă legea care le impune vaccinarea, dar au pierdut procesele. Aproximativ 280 de medici şi alţi membri ai personalului sanitar au continuat să lucreze ilegal în Italia, nefiind vaccinaţi. Guvernul condus de Mario Draghi a decis la sfârşitul lunii noiembrie să extindă vaccinarea obligatorie şi pentru alte categorii profesionale, precum personalul administrativ sanitar, cadrele didactice, poliţiştii şi militarii. Mai mult, cadrele medicale trebuie să se vaccineze şi cu doza booster.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cine este italianul care a încercat să se vaccineze într-un braț de silicon. Asistenta, uluită: „Crezi că aș putea avea un corp așa?”