Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Cine este Usha Vance, soţia cu origini indiene a lui J.D. Vance, vicepreședintele ales de Trump: "Oamenii nu-şi dau seama cât de genială e"

"Oamenii nu-şi dau seama cât de genială este", a spus la un moment dat despre soţia sa J.D. Vance, proaspătul coechipier al lui Donald Trump, ales luni de acesta pentru a-i fi vicepreşedinte, în cazul în care va fi reales la Casa Albă. Luni, când J.D. Vance a păşit pe scena convenţiei republicane pentru a accepta nominalizarea partidului, vorbitorii s-au aliniat pentru a-i lăuda realizările impecabile. Dar senatorul de Ohio în vârstă de 39 de ani declarase anterior că se simte "umilit" de CV-ul excepţional al soţiei sale, Usha Vance, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 12:13

Usha Vance, soţia cu origini indiene a lui J.D. Vance
Cine este Usha Vance, soţia cu origini indiene a lui J.D. Vance, vicepreședintele ales de Trump: "Oamenii nu-şi dau seama cât de genială e" - Profimedia Images

Deşi nu caută lumina reflectoarelor politice, Usha Vance, în vârstă de 38 de ani, exercită o influenţă considerabilă asupra carierei soţului său, a mărturisit chiar acesta. Într-un interviu acordat Fox News luna trecută, ea a declarat: "Cred în J.D. şi îl iubesc cu adevărat, aşa că vom vedea ce se va întâmpla cu viaţa noastră".

Cei doi s-au cunoscut ca studenţi la Facultatea de Drept Yale în 2013, când s-au alăturat unui grup de discuţii despre "declinul social în America albă", potrivit The New York Times. Discuţiile au influenţat cartea autobiografică Hillbilly Elegy, bestsellerul din 2016 al lui JD Vance despre copilăria sa în Rust Belt şi clasa muncitoare albă, carte ce a devenit în 2020 un film regizat de Ron Howard.

JD Vance, în vârstă de 39 de ani, a declarat că o considera pe Usha "ghidul său spiritual la Yale" atunci când erau colegi la universitatea americană de elită, transmite News.ro.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Usha Vance, licențiată în istorie la Universitatea Yale

Usha Vance este licenţiată în istorie la Universitatea Yale şi a fost, de asemenea, bursieră Gates la Universitatea Cambridge, unde a făcut un masterat în istoria modernă timpurie, potrivit profilului său de pe LinkedIn.

Cuplul s-a căsătorit în 2014 şi are trei copii: doi fii, Ewan şi Vivek, şi o fiică, Mirabel.

Doamna Vance - născută Chilukuri, copil de imigranţi indieni - s-a născut şi a crescut în suburbiile din San Diego, California.

Soţul ei se plânge în mod regulat de ideile "woke" despre care spune că sunt promovate de democraţi, dar soţia sa a fost înregistrată ca democrată şi este în prezent avocat pentru litigii corporative la o firmă de avocatură din San Francisco, care se mândreşte cu reputaţia sa de a fi "radical progresistă".

Usha Vance a lucrat pentru Brett Kavanaugh, acum judecător la Curtea Supremă

Usha Vance a lucrat pentru Brett Kavanaugh, în prezent judecător la Curtea Supremă, atunci când acesta era judecător la Curtea de Apel din districtul Columbia. Apoi a lucrat pentru preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, John Roberts. Ambii fac parte din majoritatea conservatoare a instanţei supreme.

"Cu siguranţă, Usha mă readuce puţin cu picioarele pe pământ", a declarat JD Vance pentru podcastul Megyn Kelly Show în 2020. "Şi dacă poate devin un pic prea încrezut sau un pic prea mândru, îmi amintesc că ea este mult mai realizată decât mine", a adăugat el. "Oamenii nu-şi dau seama cât de strălucită este", a mărturisit potenţialul viitor vicepreşedinte, spunând că soţia sa este capabilă să parcurgă o carte de 1.000 de pagini în doar câteva ore.

Ea este "vocea feminină puternică de pe umărul meu stâng", care oferă îndrumare, a spus el. Iar pe măsură ce domnul Vance se pregăteşte pentru ceea ce va fi cu siguranţă o campanie epuizantă pentru a cuceri Casa Albă, s-ar putea să aibă nevoie de sfaturile soţiei mai mult ca niciodată, conchide BBC.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Cine este Usha Vance, soţia cu origini indiene a lui J.D. Vance, vicepreședintele ales de Trump: "Oamenii nu-şi dau seama cât de genială e"