Video

Ciocolata și berea, produse vitale în pandemie, în Belgia. ”Ține de cultura acestei țări”

De Redactia Observator.
Publicat: 30.12.2020, 22:31.
Actualizat: 30.12.2020, 22:31

Belgienii au fost dispuşi să renunţe la orice în pandemie, dar nu la ceea ce îi defineşte. Ciocolata şi berea au fost declarate produse vitale, astfel că magazinele de profil au rămas deschise. Asta, ca o ultimă certitudine de care s-au agăţat în vremuri de restrişte şi de restricţii.

Ciocolata belgiană. Un desert, un răsfăţ, o delicatesă la care belgienii nu pot renunţa nici în cele mai grele timpuri.

Ignace Van Doorselaere, CEO companie ciocolată: Ciocolata este o parte a culturii acestei țări, face parte din viața de zi cu zi și este un produs care le aduce oamenilor bucurie.”

Iar acum, mai mult ca niciodată, oamenii au nevoie de bucurie.

Povestea ciocolatei belgiene

Povestea ciocolatei belgiene a început cu Neuhaus. Iniţial, compania vindea produse farmaceutice, iar patronul a avut ideea să îndulcească medicamentele şi le-a învelit cu o crustă de zahăr.

În 1912, nepotul său a inventat pralinele, celebrele bomboane de ciocolată umplute.

Anul acesta, vânzările au scăzut drastic, dar compania a reuşit să reziste pe piaţă.

Michael Eftekhari, fondator Beer Mania: ”Magazinul online mi-a salvat viața, oamenii au început să cumpere prin Internet și vindem berea în multe țări, o livrăm la uşa clientului în Bruxelles, facem o mulțime de activități pe Instagram, multe doar pentru a încerca să ținem capul deasupra apei”.

Sunt vremuri tulburi şi pentru cei din industria berii, cu o tradiţie de sute de ani. Primul magazin dedicat exclusiv berii, deschis în anii '80, a primit clienţi chiar şi în pandemie, în timp ce barurile şi puburile au fost închise. Vânzările au scăzut însă cu 90%.

Michael Eftekhari, fondator Beer Mania: ”Noi bem bere la orice ceremonie, la nunți, de sărbători. Prietenii se întâlnesc la o bere, berea nu lipsește când oamenii se uită împreună la fotbal. Berea e foarte importantă, ca și cartofii prăjiți, scoicile. Face parte din stilul nostru de viață”.

Stil de viaţă la care belgienii speră să revină odată cu apariţia vaccinului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.