Antena Meniu Search
x

Video Cod roșu de vreme rea în Italia. Serbia și Kosovo, în stare de alertă din cauza inundațiilor

Serbia şi Kosovo au fost măturate de inundaţii şi sute de familii s-au văzut nevoite să-şi părăsească locuinţele. Un sârb a murit după ce a fost luat pe sus de ape, iar un al doilea bărbat dispărut este căutat de autorităţi. În Italia, au fost emise mai multe avertizări de cod roşu de vreme rea. Vântul a suflat şi cu 150 de kilometri la oră în unele regiuni, provocând pagube însemnate. 

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 13:34

Vezi și

Mai multe şcoli din Serbia au fost închise şi majoritatea drumurilor au fost blocate din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile. Viiturile au ajuns inclusiv în casele oamenilor. 

"În nici jumătate de oră, apa mi-a umplut casa. Câteva minute a durat până s-au umplut camerele cu apă. Vecinii m-au ajutat să mai ridic din lucruri ca să nu fie distruse, dar degeaba... Vedeţi şi voi câtă apă a intrat." 

În mai multe zone din ţară, ploile s-au transformat în ninsori după ce temperatura a scăzut drastic. Inundaţiile au făcut şi o victimă, un bărbat care dispărut joi după ce a fost luat pe sus de ape. În unele regiuni a fost declarată stare de urgenţă, iar armata a fost trimisă pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în zonele de risc. 

Probleme şi în Kosovo. Cel puţin o sută de familii au fost forţate să-şi evacueze locuinţele după ce mai multe râuri s-au revărsat din cauza ploilor abundente. În nordul şi vestul ţării au fost alunecări de teren, iar livrarea apei potabile a fost întreruptă, inclusiv în capitală. 

Pe acelaşi subiect

Vremea rea lovește și Italia

În Ponza, Italia, un vapor a fost lovit în toate părţile de valurile uriaşe create de furtună. Vântul a bătut şi cu peste 150 de kilometri pe oră. Pe străzi, rafalele puternice au cauzat pagube majore. Un acoperiş dezlipit de pe o casă a avariat mai multe maşini parcate. În Sicilia, un camion a fost dărâmat de vântul care a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră. 

Meteorologii au anunţat ninsori puternice, furtuni, dar şi vânt puternic până pe cel puţin 23 ianuarie. Trei regiuni din Italia se află acum sub avertizări de codu roşu de ninsori abundente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cod roșu de vreme rea în Italia. Serbia și Kosovo, în stare de alertă din cauza inundațiilor