Antena Meniu Search
x

Un comic are prima șansă de a fi Președintele Ucrainei. Îl va înfrunta în turul 2 pe actualul președinte

Nu este o păcăleală. Chiar de 1 Aprilie un comediant fără pic de experienţă politică a câştigat primului tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina.

de Redactia Observator

la 01.04.2019, 21:15

Vezi și

Nu este o păcăleală. Chiar de 1 Aprilie un comediant fără pic de experienţă politică a câştigat primului tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina. Volodimir Zelensky a convins o parte mare de electorat să îl voteze, peste 30 la sută, şi îl va înfrunta pe 21 aprilie pe actualul şef al statului, Petro Poroşenko. În timp ce tinerii sunt încântaţi de victoria lui Zelensky, analiştii cred că lipsa lui de experienţă politică va fi un dezavantaj în conflictul cu separatiştii propuşi.

Exit pollurile şi numărătoarea voturilor au depăşit şi cele mai optimiste previziuni.

Peste 30 la sută dintre votanţi l-au ales pe comediantul Volodimir Zelensky să le fie preşedinte. A primit aproape de două ori mai multe voturi decât actualul şef al statului Petro Poroşenko. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un necunoscut în politică, până acum câteva luni, dar activ pe scenă, ca actor de comedie, Zelensky a cucerit publicul printr-o campanie neortodoxă. Dezbaterile politice au fost înlocuite cu spectacole de divertisment.

În ziua alegerilor, sediul lui de campanie a găzduit un turneu de ping-pong pentru jurnalişti. 

Miliardar, oligarh, Regele ciocolatei, Petro Poroşenko este exact adversarul împotriva căruia Zelenskyi a promis să lupte. În Ucraina, unul din 10 oameni are încredere în politicieni.

Economia este controlată de un grup de oligarhi, scrie presa internaţională, iar 60 la sută din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei. Alegătorii l-au asociat pe Zelenskiy cu personajul pe care îl joacă într-un serial de mare succes în Ucraina. Un profesor modest devenit peste noapte preşedinte cu o campanie în care promite să eradicheze corupţia.

Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 21 aprilie. Iulia Timoşenko, cunoscută drept "prinţesa gazului", contestă deja rezultatele şi a cerut renumărarea voturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un comic are prima șansă de a fi Președintele Ucrainei. Îl va înfrunta în turul 2 pe actualul președinte