Antena Meniu Search
x

Video Doi britanici și un marocan care luptau contra rușilor în Ucraina riscă să fie executați. Au pledat vinovat

Se dau lupte decisive pentru soarta războiului din Ucraina. Confruntările din oraşul Severdoneţk ar putea stabili traiectoria conflictului din Donbass şi viitorul regiunii. Este avertismentul trimis de Kiev, care susţine că cele două facţiuni continuă să lupte pentru controlul fiecăruia dintre cele 80 de cartiere din oraş. În tot acest timp, Ucraina, ONU şi lumea occidentală caută soluţii pentru evitarea unei crize alimentare. 

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 14:57

Vezi și

Imaginile din epicentrul războiului arată că se dau lupte brutale pentru fiecare metru de teren din Severodoneţk şi din periferii.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Se dă o luptă aprigă și dificilă. Într-o oarecare măsură, soarta Donbass-ului se decide acolo acum. Ne apărăm poziţiile şi producem pagube semnificative inamicilor.

Mai multe blindate şi tancuri, distruse. 50 de soldaţi ruşi au fost ucişi

O brigadă de paraşutişti ucraineni a reuşit să dejoace o acţiune de sabotaj rusească. După o bătălie care a durat 14 ore, mai multe blindate şi tancuri au fost distruse şi 50 de soldaţi ruşi au fost ucişi.

Pe acelaşi subiect

Moscova continuă să trimită noi trupe pentru a-şi atinge obiectivul: cucerirea Luhansk-ului înainte de 1 iulie.

Oleksandr Motuzyanyk, colonel armată ucraineană: Încearcă să obţină controlul în Severodoneţk indiferent de pierderi.

În spitalele militare din Estul Ucrainei, medicii nu mai au unde trata victime.

Serghii Sliesarenko, chirurg militar: Toate paturile sunt ocupate, toate. Şi avem dedicat un etaj în plus faţă de regimul normal.

Un soldat de origine română a murit în războiul din Ucraina

Pe lista victimelor conflictului s-a adăugat şi românul Denis Morăraş, un soldat de 33 de ani din Cernăuţi.

Doi britanici și un marocan care luptau contra rușilor în Ucraina riscă să fie executați

Doi britanici și un marocan care au fost capturați în timp ce luptau pentru Ucraina riscă să fie condamnați la pedeapsa cu moartea după ce au pledat vinovați în fața unui tribunal separatist din estul Ucrainei. Cei doi britanici capturați de forțele ruse au apărut la un așa-zis tribunal din Republica Populară Donețk.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ei sunt acuzați că au luptat ca mercenari, în ciuda faptului că ambii locuiesc în Ucraina și că au făcut parte în mod oficial din forțele armate ale țării de mai mulți ani.

Livrări de produse alimentare, blocate pe calea maritimă

Luptele din sud au dus la blocarea livrărilor de produse alimentare pe calea maritimă. Rusia continuă să nege că ar exista o criză alimentară, dar se arată dispusă să coopereze dacă Ucraina începe deminarea porturilor.

Antonio Guterres, secretar general al ONU: Alimentele produse de Ucraina şi alimentele şi fertilizatorii produşi de Rusia trebuie readuse înapoi pe pieţele globale în pofida războiului.

ONU avertizează că în 2022, peste 47 de milioane de oameni la nivel global s-ar putea afla în pragul foametei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Doi britanici și un marocan care luptau contra rușilor în Ucraina riscă să fie executați. Au pledat vinovat