Antena Meniu Search
x

Video Bătălie de 14 ore între parașutiștii ucraineni și cei ruși în Donețk. Ucraina spune că a distrus o unitate de elită a Moscovei

Autoritățile de la Kiev au transmis că trupele ucrainene au reușit să distrugă una dintre unitățile de elită din armata rusă, Regimentul 104 de Gardă din Divizia 76, numită și "beretele albastre". În urma bătăliei care a durat 14 ore, rușii ar fi pierdut aproximativ 50 de soldați. Brigada 80 de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat pe pagina sa de Facebook că trupele sale au oprit cu succes o încercare a rușilor de a avansa pe o autostradă din estul Ucrainei, un punct strategic important, notează Newsweek

de Adrian Popovici

la 09.06.2022, 12:48

Vezi și

Ucrainenii, o brigadă de parașutiști, care era staționată în Lvov, au suferit, de asemenea, o serie de pierderi. Printre aceștia, după cum susțin ei, se numără un locotenent și un soldat cu experiență care au refuzat evacuarea, în ciuda rănilor suferite. Aceștia au continuat să lupte până când soldații ruși s-au retras. Trupurile acestora au fost lăsate pe câmpul de luptă.

"Acțiunile coordonate ale unităților de artilerie ale brigăzii 80, în cele din urmă, au provocat o lovitură de artilerie în masă asupra inamicului", au anunțat autoritățile ucrainene.

Luptele din Donbas continuă

Autoritățile de la Kiev nu au oferit detalii precise legate de locul în care a avut loc această bătălie. În plus, Rusia nu a comentat aceste informații. Cu toate acestea, aceste informații au fost făcute publice pe măsură ce forțele Moscovei își concentrează acțiunile asupra Severodonețk și Lisichansk, într-o încercare de a cuceri estul regiunii Donbas.

Pe acelaşi subiect

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că forțele sale au "eliberat complet" cartiere rezidențiale din Severodonețk și avansează către orașul Popasna. Acesta a mai adăugat că traficul rutier se poate desfășura acum între Rusia și Crimea și că armata rusă a luat 6.489 prizonieri de război.

În ciuda declarațiilor făcute de ambele părți, succesul pe care Rusia l-a înregistrat în Donbas și, mai ales, în Severodonețk, este greu de aproximat. Experții de la  Institutul pentru Studiul Războiului sunt de părere, cel mai probabil, rușii controlează mare parte din teritoriul orașului.

"Situația exactă din oraș rămâne neclară", a anunțat Institutul la începutul săptămânii. "Controlul asupra zonei, probabil, se schimbă în mod frecvent."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bătălie de 14 ore între parașutiștii ucraineni și cei ruși în Donețk. Ucraina spune că a distrus o unitate de elită a Moscovei