Antena Meniu Search
x

Ucraina n-o iartă pe Merkel: ”Dacă a știut că scopul lui Putin era să distrugă UE, de ce a construit Nord Stream 2?”

Fostul cancelar german, Angela Merkel a vorbit prentru prima oară în public despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Ea consideră că armistiţiul semnat în 2015 a fost calea corectă și că a știut că Putin vrea să distrugă UE, dar că nu-și va cere scuze pentru politica dusă cu privire la Moscova.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 14:29

Ucraina n-o iartă pe Merkel: ”Dacă a știut că scopul lui Putin era să distrugă UE, de ce a construit Nord Stream 2?”
Ucraina n-o iartă pe Merkel: ”Dacă a știut că scopul lui Putin era să distrugă UE, de ce a construit Nord Stream 2?” - Profimedia

Ucraina nu s-a arătat convinsă de explicaţiile fostului cancelar Angela Merkel, care şi-a apărat politica faţă de Rusia, în ciuda războiului.  Un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak o acuză pe Merkel de faptul că a favorizat dependenţa europeană de gaze naturale ruseşti. 

”Dacă Merkel a știut mereu că Rusia plănuia un război și scopul lui Putin era să distrugă UE, atunci de ce a construit Nord Stream 2? Nu am fost naivă, a spus fostul cancelar. De ce a legat Europa de petrolul și gazele rusești? Și de ce Germania trebuie să corecteze astăzi aceste greșeli?” este mesajul postat pe Twitter un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak

Angela Merkel a spus marţi, că a fost conştientă, de ani de zile, de ameninţarea reprezentată de Vladimir Putin la adresa securităţii europene, dar că era în interesul Germaniei ”să găsească un modus videndi cu Rusia”.  "În cele din urmă, Ucraina este un ostatic geopolitic al Occidentului. Ura lui Putin, ostilitatea lui Putin este împotriva modelului occidental. Ostilitatea lui Putin este împotriva modelului democratic occidental", a spus Merkel. 

Fostul cancelar şi-a făcut reapariţia, pentru prima oară de când a plecat de la putere. ca invitată de onoare la un teatru din Berlin. Germania a practicat multă vreme politica mâinii întinse în relaţia cu Moscova, urmând ideea că Rusia va fi democratizată progresiv prin legăturile comerciale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ucraina n-o iartă pe Merkel: ”Dacă a știut că scopul lui Putin era să distrugă UE, de ce a construit Nord Stream 2?”