Antena Meniu Search
x

Video Nicio clădire nu mai este întreagă în Severodonețk, dar ucrainenii nu vor să cedeze. Zelenski: "Am pierdut prea mulţi oameni ca să renunţăm"

Rusia ar putea coopera cu Ucraina pentru a evita o criză alimentară. Moscova oferă garanţii Kievului că în cazul în care va demina porturile va oferi un culoar de trecere pentru vasele cu cereale şi nu se va folosi de situaţie pentru a obţine avantaje militare. Pe front, ruşii au capturat aproape întreaga regiune Lugansk

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 19:46

Vezi și

Ziua 105 a războiului. Soldaţii ucraineni duc lupte pentru fiecare stradă şi clădire din Severodoneţk. Alături de ei sunt zeci de militari din legiunea străină, majoritatea georgieni, canadieni sau australieni. Împreună încă deţin controlul asupra zonelor industriale din oraş, unde s-ar adăposti aproape 1000 de civili. Alţi 10.000 de ucraineni ar fi rămas în zonele rezidenţiale intens bombardate.

Sergei Şoigu, Ministrul Apărării din Rusia: În total 97% din Republica Populară Lugansk a fost eliberată. Cartierele rezidenţiale din Severodoneţk au fost eliberate de asemenea.

Ucrainenii refuză să predea. Explicația lui Volodimir Zelenski

Guvernatorul regiunii Lugansk spune însă că nimeni nu se va preda, deşi imaginile din satelit arată că aproape nicio clădire nu a rămas intactă

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Am pierdut prea mulţi oameni ca să renunţăm la teritorii. Avem mai multă dorinţă, dar mai puţin echipament.

Bombardamentele nu îi sperie nici pe fermierii din Soledar, care continuă să se ocupe de terenurile agricole, în timp ce la câţiva paşi cad obuze. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Munca neîntreruptă a fermierilor a făcut ca în depozitele de cereale să se afle peste 30 de milioane de tone de grâu, peste jumătate din capacitatea de stocare. Dar fără transport maritim pot ieşi din ţară doar 20 de milioane de tone anual. 

Rusia promite că va debloca porturilor, dacă Ucraina le deminează

Rusia este pregătită să ofere un coridor la Marea Neagră dacă Kievul va demina porturile şi dă asigurări că nu va folosi această oportunitate pentru un atac. 

Serghei Lavrov, ministru de Externe rus: Nu a existat niciun obstacol din partea noastră pentru rezolvarea acestei probleme, una minoră de altfel. Dacă guvernul de la Kiev acceptă condiţiile, vom fi bucuroşi să cooperăm.

Ministrul de Externe rus susţine că Moscova nu poate fi considerată vinovată de o criză alimentară globală pentru că grâul din Ucraina ar reprezenta mai puţin de 1% din producţia de la nivel global.

Serghei Lavrov, ministru de Externe rus: Situaţia actuală cu grâul din Ucraina nu are nicio legătură cu o criză alimentară.

Despre criză a vorbit pentru prima dată public şi fostul cancelar german. Angela Merkel consideră că armistiţiul semnat în 2015 a fost calea corectă. 

Angela Merkel, fost cancelar german: Nu văd de ce ar trebui să spun că am greşit. Nu îmi voi cere scuze. Este vorba de un atac brutal, care încalcă orice legislaţie internaţională, pentru care nu există nicio scuză. Este o greşeală uriaşă a Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Nicio clădire nu mai este întreagă în Severodonețk, dar ucrainenii nu vor să cedeze. Zelenski: "Am pierdut prea mulţi oameni ca să renunţăm"