Antena Meniu Search
x

"Caravană nesfârşită a morţii". Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile din Mariupol, susțin ucrainenii

Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului oraşului. Petro Andriuşcenko, consilierul primarului Mariupololui, a vorbit pe Telegram despre o "caravană nesfârşită a morţii" în oraşul portuar ocupat, unde între 50 şi 100 de cadavre descoperite în fiecare bloc de apartamente sunt preluate de sub dărâmături şi transportate la morgi sau - în funcţie de starea în care se află cadavrele - la groapa de gunoi, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 13:25

Mariupol este unul dintre orașele ucrainene controlate de armata rusă.
Autoritățile din Mariupol anunță că sub dărămăturile din oraș au fost găsite câteva sute de cadavre. - Profimedia

În postare, oficialul ucrainean a spus că a proximativ două cincimi din clădiri au fost percheziţionate de forţele de ocupaţie până în prezent. Luna trecută, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse, dintre care 20% nu au putut fi reconstruite.

Însă, într-o postare ulterioară din această dimineaţă, Andriuşcenko susţine că percheziţiile din cartierul de pe malul stâng au încetat.

"Ocupanţii au trecut în cele din urmă la practica de a demola case şi au refuzat să caute cadavrele celor ucişi sub dărâmături", a adăugat Andriuşcenko .

Oficialul subliniază că nu se va şti niciodată numărul exact al locuitorilor din Mariupol care au murit şi se află încă sub dărâmături. Ei vor fi îngropaţi alături de gunoaie. "Fără cuvinte. Doar furie", conchide Andriuşcenko.

Pe acelaşi subiect

Rușii recurg la războiul psihologic împotriva soldaților ucraineni

O analiză a Institutului pentru Studiul Războiului arată că forțele ruse escaladează utilizarea operațiunilor psihologice și informaționale pentru a afecta starea de spirit a soldaților ucraineni. Direcția principală de informații din Ucraina (GUR) a raportat pe 8 iunie că forțele ruse trimit mesaje de amenințare pe telefoanele personale ale militarilor ucraineni prin care le cer să-și trădeze țara, să-și depună armele, să se predea sau chiar să se alăture Rusiei.

Serviciile de informații din Ucraina au raportat că forțele rusești trimit mesaje pe o varietate de platforme, inclusiv SMS, Telegram, Viber, Semnal și WhatsApp și că mesajele folosesc informații despre locația acestora pentru a amenința soldații ucraineni sau pe membrii famililor lor.

Expertul militar ucrainean Dmitro Snegirov a remarcat, de asemenea, că propagandiștii ruși desfășoară campanii informaționale și psihologice pentru a submina moralul trupelor ucrainene prin diseminarea informațiilor că bătălia pentru Severodoetsk va deveni "următorul Mariupol".

Aceste informații și atacuri psihologice încearcă probabil să reducă moralul militarilor ucraineni pe măsură ce operațiunile pe mai multe axe de înaintare continuă să genereze pierderi semnificative atât de partea ucraineană, cât și pe cea rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Caravană nesfârşită a morţii". Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile din Mariupol, susțin ucrainenii