Antena Meniu Search
x

Foto Cont Iban scris pe crucea unei mame răpusă de cancer, ca rudele și prietenii să-i ajute fiica rămasă singură pe lume, în Italia

O mamă răpusă de cancer la 47 de ani s-a stins cu gândul la fiica ei, studentă la o facultate din Italia, care a rămas singură pe lume. Înainte de a muri, Sonia Campagnolo a cerut ca pe crucea ei să fie trecut un cont Iban, ca oamenii să-i poate veni în ajutor copilei sale să-și încheie studiile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.06.2021, 14:56

După o viață de sacrificii, în pragul morții, Sonia Campagnolo a decis să le ceară prietenilor și rudelor să o ajute pe fiica ei, în vârstă de 21 de ani, să încheie studiile la facultate, astfel încât să-i permită să aibă un viitor mai bun decât l-a avut ea.

Din acest motiv, mama Sonia a dorit ca numărul Iban al contului fetiței să fie plasat pe epigraf, precedat de o scurtă explicație: „Fie ca floarea ta să fie de fapt o ofertă care să fie donată pentru a o ajuta pe fiica Lisei Campagnolo”.

Mama și-a crescut de una singură fiica

Pe acelaşi subiect

Sonia Campagnolo a murit la vârsta de 47 de ani, răpusă de un cancer pancreatic. Rămasă singură pe lume, fiica femeii, Lisa, are nevoie de tot sprijinul pentru a reuși în viață.  

Mama și fiica ei locuiau în Carmignano di Brenta, în provincia Padova. "Am avut o copilărie destul de specială. Tatăl meu ne-a abandonat când aveam un an și nu a ajutat prea mult la cheltuielile pentru creșterea mea. Mama și cu mine ne-am descurcat întotdeauna, am avut doar bunicii care ne-au mai dat o mână de ajutor”, a povestit tânăra, potrivit repubblica.it.

Sonia, care la 25 de ani s-a trezit cu o fiică de crescut de una singură, a lucrat ca contabil.

Ești marele meu dar, marea mea dragoste, dacă fac ceea ce fac este doar pentru viitorul tău. Am crescut auzind această frază repetată continuu. Mama mi-a spus că marea ei dorință a fost să am un viitor mai bun decât al ei. Așa că, atunci când mi-am luat diploma de contabilitate, m-a convins să continui. Și după un an în Științe Politice m-am înscris la Drept”, a povestit Lisa. 

Femeia a fost diagnosticată cu cancer în decembrie 2019

Când a fost diagnosticată cu boala, în decembrie 2019, primul gând al Soniei a fost să se vindece, însă și-a dat seama că ar face orice ca să aibă grijă ca fiica ei să-și continue studiile. Așa că, epuizată de boala care i-a invadat organismul, Sonia a cerut ca la moartea ei să nu îi fie aduse flori, ci contribuții pentru studiile fiicei sale.

"Mi-a spus că doar cu o diplomă atât de prestigioasă aș putea fi o femeie independentă. De aceea sunt acum hotărâtă să continui, în ciuda tuturor lucrurilor", continuă Lisa, care urmează al doilea an la Universitatea din Padova. 

"În acest moment nu lucrez, dar trebuie să găsesc ceva de făcut pentru a-mi plăti studiile. Am bunicii mei care mă ajută, dar sunt în vârstă și nu pot face asta singuri", a mai spus fata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Cont Iban scris pe crucea unei mame răpusă de cancer, ca rudele și prietenii să-i ajute fiica rămasă singură pe lume, în Italia