Antena Meniu Search
x

Copilul-erou din peştera din Thailanda, care a ajutat la salvarea prietenilor săi blocaţi

Băieţii salvaţi din peştera din Thailanda mai au un erou. Şi este chiar unul dintre ei. Un singur copil a putut vorbi în limba engleză cu salvatorii, iar povestea lui emoţionantă face înconjurul lumii.

Vezi și

Băieţii salvaţi din peştera din Thailanda mai au un erou. Şi este chiar unul dintre ei. Un singur copil a putut vorbi în limba engleză cu salvatorii, iar povestea lui emoţionantă face înconjurul lumii. Între timp, ies la iveală noi detalii despre operaţiune. Copiii au fost sedaţi în timpul evacuării. Acum se refac în spital, unde vor sta cel puţin o săptămână.

Adul are 14 ani şi ştie cinci limbi străine. Băiatul care le-a oferit salvatorilor străini toate informațiile esenţiale are o poveste de viaţă impresionantă. A plecat singur din Myanmar ca să-şi continue studiile. Este pasionat de fotbal şi de muzică şi cântă la pian şi chitară. În Thailanda este considerat un refugiat, iar părinţii lui îl vizitează rar. El a jucat un rol vital în salvarea colegilor săi şi a antrenorului de fotbal, captivi timp de două săptămâni în ceea ce s-a dovedit a fi cea mai periculoasă peşteră din lume.

"Aşteptam momentul perfect pentru declanşarea operaţiunilor, dar lipsa oxigenului din aer ne-a forţat să declanşăm misiunea contracronometru. Nivelul normal de oxigen din aer, pentru oameni, este de 21%. Iar în peşteră ajunsese la 15%. Dacă mai scădea, era extrem de periculos", dezvăluie coordonatorul operaţiunii de salvare.

Imaginile şi fotografiile postate de salvatorii thailandezi sunt dramatice. Înfăşuraţi în pături termice, fotbaliştii au fost sedaţi ca să nu intre în panică. Unii dorm, alţii sunt doar ameţiţi.

Pe patul de spital, cu măşti de protecţie pe faţă, băieţii sunt acum în stare bună. Se joacă pe telefoanele mobile şi îşi salută părinţii aflaţi de cealaltă parte a unui geam. Nu au voie să se apropie, până ce medicii nu se vor asigura că au sistemul imunitar destul de puternic. <ilustratie de pe ext 1107 copii spital >

Aventura băieţilor a inspirat deja mai mulţi producători care vor să transpună într-un film întreaga operaţiune. Iar autorităţile thailandeze vor să transforme peştera în muzeu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Copilul-erou din peştera din Thailanda, care a ajutat la salvarea prietenilor săi blocaţi