Antena Meniu Search
x

Copil de 2 ani salvat de tatăl erou cu propriul trup, de gloanțele trase de atacatorul din Noua Zeelandă

Un copil de 2 ani a fost salvat de tatăl său în masacrul din Noua Zeelandă. Părintele erou și-a protejat băiețelul cu propriul trup în fața gloanțelor trase de Brenton Tarrant.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 17.03.2019, 15:55

Un copil de 2 ani a fost salvat de tatăl său în masacrul din Noua Zeelandă. Părintele erou și-a protejat băiețelul cu propriul trup în fața gloanțelor trase de Brenton Tarrant.

Actul eroic al tatălui s-a consumat la moscheea Linwood, a doua atacată de Brenton Tarrant.

Zulfirman Syah era acolo cu Averroes, fiul său de 2 ani. Când atacatorul a început să tragă, tatăl curajos și-a protejat fiul cu propriul trup.

Lovit de mai multe gloanțe

Făcându-se scut în fața ucigașului, tânărul tată a fost împușcat de mai multe ori. Copilul a fost și el rănit, la picioare și în partea posterioară. Rănile sale, provocate de bucățile de șrapnel sărite în atac, sunt însă ușoare.

Mult mai grav e tatăl lui, care a încasat gloanțe în plin. Totuși, a supraviețuit. Dezvăluirea a fost făcută de soția tânărului, Alta, o profesoară de limba engleză din Noua Zeelandă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Brenton Tarrant nu și-a putut duce la capăt planul ucigaș la această moschee, fiind oprit de un alt tată erou, Abdul Aziz, care l-a înfruntat și a reușit să îl pună pe fugă.

Zulfirman Syah și copilul lui de 2 ani au fost surprinși în imagini, imediat după atac, spune Daily Mail. Rănit grav, tatăl e întins pe jos, în moschee, dar încă ține o mâne de fiul care e deasupra sa.

Tatăl erou întins pe jos și copilul aflat deasupra sa

Bărbatul este la terapie intensivă, după ce a fost operat. Starea sa este stabilă, spune soția lui.

Tatăl își plimbă fiul pe stradă

Brenton Tarrant a ucis 50 de oameni în atacul de la cele două moschei din Christchurch. Ultima victimă a fost descoperită de anchetatori abia sâmbătă după-amiază, la 36 de ore după atentat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Copil de 2 ani salvat de tatăl erou cu propriul trup, de gloanțele trase de atacatorul din Noua Zeelandă