Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a tras încă două rachete balistice, a șaptea lansare în două săptămâni. Reacția SUA

Coreea de Nord a tras alte două rachete balistice, duminică dimineață, spre apele din largul coastei sale estice, au anunţat guvernele din regiune. Este a șaptea lansare efectuată de Phenian în ultimele zile, alarmând atât Washingtonul, cât şi Tokyo, relatează Reuters.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.10.2022, 08:18

Un bărbat stă lângă un ecran TV care arată o emisiune de știri cu filmări ale unui test de rachetă nord-coreean
Coreea de Nord a tras încă două rachete balistice, a șaptea lansare în două săptămâni. Reacția SUA - Profimedia

Ambele rachete au atins o altitudine de 100 de kilometri şi au acoperit o rază de acţiune de 350 de kilometri, a declarat jurnaliştilor ministrul nipon al apărării, Toshiro Ino. Prima a fost lansată în jurul orelor 01.47, (sâmbătă, 16.47 GMT), iar a două aproximativ şase minute mai târziu. 

Oficialul a precizat că ambele rachete au căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei. 

Ino a remarcat că nu s-au raportat avarii la nave pe mare, dar ministerul Apărării încă analizează detaliile și investighează ce fel de rachete au fost lansate, inclusiv posibilitatea ca acestea să fie rachete balistice lansate de submarin, potrivit CNN

Reacția SUA, după noua lansare de rachete a Phenianului

Pe acelaşi subiect

Armata americană a transmis că se consultă îndeaproape cu aliații și partenerii în urma lansărilor de rachete, subliniind "impactul destabilizator" al programelor de arme nucleare și rachete balistice nord-coreene. Totuși, Statele Unite au apreciat că ultimele lansări nu reprezintă o amenințare pentru personalul SUA sau aliați.

ȚAngajamentele SUA față de apărarea Republicii Coreea și a Japoniei rămân întărite", a anunțat Comandamentul Indo-Pacific al SUA din Hawaii, într-un comunicat. 

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a făcut mai multe trageri, lansând rachete, inclusiv una care a trecut pe deasupra Japoniei. În replică, armatele din Coreea de Sud și SUA au făcut exerciții militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a tras încă două rachete balistice, a șaptea lansare în două săptămâni. Reacția SUA