Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord, AMENINŢARE URIAŞĂ pentru aliaţii SUA: "Nu vor scăpa de pedeapsă! Un război nuclear poate izbucni oricând". DECLARAŢII OFICIALE la ONU

Orice stat care se alătură Statelor Unite în acţiuni militare împotriva Phenianului nu va fi în siguranţă, a avertizat ieri Coreea de Nord.

Orice stat care se alătură Statelor Unite în acţiuni militare împotriva Phenianului nu va fi în siguranţă, a avertizat ieri Coreea de Nord, printr-o declaraţie făcută de ambasadorului nord-coreean la ONU, Kim In Ryong.

"Cât timp nu luaţi parte la acţiunile militare ale SUA împotriva Republicii Democratice Populare Coreene, nu avem nicio intenţie să folosim împotriva voastră sau să vă ameninţăm cu arme nucleare", a fost mesajul diplomatului In Ryong, potrivit Reuters.

Ambasadorul nord-coreean a avertizat, de asemenea, în faţa Comisiei pentru dezarmare a Naţiunilor Unite că "un război nuclear poate izbucni în orice moment".

"Întreg teritoriul SUA e în raza rachetelor noastre şi dacă îndrăznesc să invadeze un deget din pământul nostru sacru nu vor scăpa de pedeapsă", se mai arată în mesajul diplomaţiei nord-coreene.

România a pus INTERDICȚIE TOTALĂ pentru Coreea de Nord

Tot ieri, Uniunea Europeană a adoptat interdicţia totală a investiţiilor europene în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), în încercarea de a intensifica prin aceste noi sancţiuni presiunea economică asupra Phenianului în legătură cu programele nuclear şi de rachete balistice, informează agenţiile Xinhua şi France Presse.

Interdicţia totală, care intră în vigoare imediat, este una dintre măsurile "autonome" ale UE împotriva Coreii de Nord, adoptată de miniştrii de externe ai UE în cadrul unei reuniuni la Luxemburg, potrivit unui comunicat al Consiliului Afaceri Externe.

Europenii doresc să trimită un mesaj de "mare fermitate" pentru "a aduce Coreea de Nord înapoi la masa de negocieri", a subliniat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian.

Interdicţia a fost limitată anterior la investiţiile în industria nucleară şi în domeniul armelor convenţionale, scrie agerpres.ro.

De asemenea, Consiliul a interzis total vânzările de produse petroliere rafinate şi ţiţei către RPDC şi a redus volumul de transferuri personale de bani în Coreea de Nord de la 15.000 de euro (17.7000 de dolari) la 5.000 de euro (5.900 dolari).

Această măsură vizează în particular câteva sute de muncitori nord-coreeni angajaţi în Polonia, mai ales la şantierele navale, ale căror venituri în valută sunt suspectate că finanţează activităţile nucleare ale Phenianului.

În plus, Consiliul a adăugat trei persoane şi şase entităţi pe o listă neagră făcând obiectul restricţiilor de călătorie şi îngheţării activelor. În total, lista neagră a Uniunii numără în prezent 104 de personalităţi şi 63 de "entităţi" vizate pentru presupusa lor implicare în programele balistice şi nucleare ale Coreii de Nord.

Aceste sancţiuni, aşa-numite "autonome", intervin după măsurile adoptate în septembrie de Consiliul de Securitate al ONU ca răspuns la testul unei bombe atomice de către Phenian, care a provocat condamnări în întreaga lume şi a reaprins temerile unei escaladări nucleare cu Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord, AMENINŢARE URIAŞĂ pentru aliaţii SUA: "Nu vor scăpa de pedeapsă! Un război nuclear poate izbucni oricând". DECLARAŢII OFICIALE la ONU