Antena Meniu Search
x

Corespondenţă Observator din Israel. SUA au cerut amânarea ofensivei în Gaza, iar Israelul a acceptat. Numărul ostaticilor ţinuţi de Hamas este mult mai mare

Război Israel - Hamas. 320 de ţinte, teroriste şi militare, din Gaza au fost atacate în 24 de ore. Sunt cele mai recente cifre primite de la agenţiile internaţionale referitoare la războiul dintre Israel şi Fâşia Gaza. Potrivit New York Times, Statele Unite ale Americii ar fi cerut Israelului să amâne ofensiva terestră. Iar Israelul ar fi acceptat. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

de Redactia Observator

la 23.10.2023, 13:24

Vezi și

Confruntările dintre forţele de apărare israeliene şi Hezbollah au continuat peste noapte cu atacuri de ambele părţi în apropiere graniţei de nord a ţării. Israelul anunţă că peste 320 de ţinte teroriste au fost lovite în ultimele ore, în Gaza. Printre ele se numără tuneluri, zeci de sedii operaţionale şi posturi de observare utilizate atât de Hamas cât şi de Jihadul Islamic Palestinian. 

Ministerul Sănătăţii din Gaza susţine că IDF a ucis peste 4.700 de palestinieni, iar 16.000 au fost răniţi. De partea cealaltă, atacul surpriză al militanţilor Hamas în interiorul Israelului s-a soldat cu 1.400 de morţi, majoritatea civili.

De ce creşte bilanţul ostaticilor ţinuţi de Hamas în Gaza

Forţele de Apărare ale Israelului au ridicat la 222 numărul persoanelor confirmate ca fiind ţinute ostatice de Hamas în Gaza începând cu 7 octombrie, informează The Guardian. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a explicat de ce numărul ostaticilor confirmaţi a crescut lent. El a precizat că totalul include un număr semnificativ de cetăţeni străini şi că a fost nevoie de timp pentru a contacta familiile acestora.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat sâmbătă că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în statul Israel, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza. Astfel, până în prezent, patru persoane cu cetăţenie israeliano-română au murit şi una este dată dispărută şi una este ostatică.

Potrivit publicaţiei americane New York Times, oficialii americani au sfătuit Israelul să amâne ofensiva terestră, sperând să câştige timp pentru negocieri de eliberare a ostaticilor, dar SUA susțin în continuare obiectivul Israelului de a distruge Hamas. 

Organizaţia teroristă ar fi de acord să elibereze 50 de ostatici de diferite naţionalităţi. Tot în încercarea de a elibera ostatici, premierul Olandei şi preşedintele Franţei vor vizita Israelul astăzi şi mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă Observator din Israel. SUA au cerut amânarea ofensivei în Gaza, iar Israelul a acceptat. Numărul ostaticilor ţinuţi de Hamas este mult mai mare