Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Kiev: Măsuri de securitate fără precedent la summit-ul UE-Ucraina, în cel mai important moment de la începutul invaziei

Ucraina se pregătește pentru cel mai important moment, din punct de vedere politic și decizional, de la începutul războiului până acum - summit-ul cu liderii UE. Măsurile de securitate care au fost luate în Kiev sunt fără precedent pentru forțele armate ucrainene. 

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 08:11

Vezi și

Este ziua cea mai importantă. Astăzi liderii mondiali vor sta faţă în faţă cu Volodimir Zelenski chiar în Kiev, aici unde măsurile de securitate sunt chiar la nivel excepţional. Sute pe poliţişti şi militari sunt dispersaţi în dispozitive pe o rază de mai mulţi kilometri, a transmis Sonia Simionov, reporter special Observator.

Summitul UE-Ucraina este primul care se ţine chiar în Kiev, Ucraina, de la începutul invaziei ruse

Preşedintele Volodimir Zelenski se va întâlni cu Charles Michel, președintele Consiliului European, dar şi cu Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Summitul vine la câteva luni după ce Kievul a obţinut statutul de candidat oficial la Uniurea Europeană, astfel că cel mai important subiect de discuţie este aderarea Ucrainei la UE.

În afară de asta vor mai fi luate în discuţie probleme cu alimentarea electrică a Ucrainei, ținând cont că de aproximativ jumătate de an curentul este o problemă principală pentru ucraineni. Este cu porţia în fiecare zi, patru, şase ore maximum şi bineînţeles se va vorbi şi despre recostruirea Ucrainei după acest război.

Pe acelaşi subiect

Observator este singurul program de ştiri din România acreditat la acest summit şi lista de jurnalişti este destul de scurtă, iar procedurile de verificare extrem de lungi şi complicate.

Rusia întâmpină cu noi atacuri sângeroase summit-ul UE-Ucraina

Rusia lansează ameninţări la adresa Republicii Moldova, pe care o avertizează că ar putea fi următoarea ţintă, după Ucraina. Între timp, la Kiev, au început să sosească oficialii europeni pentru summitul UE-Ucraina. Autorităţile ucrainene speră să fie un pas înainte în aderarea la blocul comunitar. Cu toate acestea, comisarul pentru buget şi administraţie avertizează Kievul că acest proces este un maraton, nu un sprint. În ciuda summit-ului, atacurile ruseşti în Ucraina nu s-au oprit.

Prezent la un eveniment care marchează a 80-a comemorare a bătăliei de la Stalingrad, cea mai cumplită confruntare din Al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin a prezentat, la rândul său, o imagine distorsionată a războiului din Ucraina.

"Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem echipamente cu care să răspundem. Nu se va termina cu utilizarea vehiculelor blindate. Toată lumea ar trebui să înțeleagă", a declarat liderul de la Kremlin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Kiev: Măsuri de securitate fără precedent la summit-ul UE-Ucraina, în cel mai important moment de la începutul invaziei