Antena Meniu Search
x

Coronavirusul ar fi apărut într-o mină din China, în 2012, conform ultimelor descoperiri ale specialiștilor

Coronavirusul a ucis aproape 770.000 de persoane la nivel global, până acum, iar specialiștii au, încă, foarte puține cunoștințe despre locul în care a izbucnit pandemia și modul în care aceasta a evoluat.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.08.2020, 14:08

Aproape 770.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, la nivel global
Șase mineri chinezi s-ar infectat cu noul coronavirus în 2012 - Ecohealth Alliance via The Sun
  • Aproape 770.000 de persoane au murit, din cauza coronavirusului, la nivel global.
  • Oficial, se consideră că noul coronavirus a apărut într-o piață din China, în decembrie anul trecut.

Oficial încă se susține varianta conform căreia noul coronavirus a apărut pentru prima dată într-o piață de animale din Wuhan, în decembrie anul trecut.

Însă, conform The Sun, o echipă internațională de specialiști arată că este foarte probabil ca noul coronavirus să fi apărut într-o mină din China încă din 2012.

Șase mineri s-au îmbolnăvit grav după ce au lucrat timp de două săptămâni la îndepărtarea excrementelor depuse de lilieci într-o mină din Mojiang, la circa 1.600 de kilometri de Wuhan.

Minerii au prezentat simptome asemănătoare celor dezvoltate de pacienții infectați cu noul coronavirus, febră, tuse seacă, dureri de cap, etc.

Din păcate, trei dintre mineri au și murit, în ciuda tratamentelor aplicate precum în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus, respectiv ventilare, steroizi, antibiotice, etc.

Probe de la minerii infectați au fost trimise la laboratorul din Wuhan, de unde mulți se tem că noul coronavirus a scăpat și astfel s-a dezvoltat pandemia care a luat până acum aproape 770.000 de vieți omenești.

Jonathan Latham, virolog, și Allison Wilson, biolog molecular, consideră că noul coronavirus s-a dezvoltat în trupurile primilor mineri infectați și astfel a devenit extrem de adaptabil la corpul uman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coronavirusul ar fi apărut într-o mină din China, în 2012, conform ultimelor descoperiri ale specialiștilor