Antena Meniu Search
x

Coşmarul nu se mai termină: 15 milioane de locuitori din Shanghai, din nou în lockdown. Nouă isterie a cumpărăturilor

La doar o săptămână de la încheierea unei perioade de două luni de lockdown, autorităţile din Shanghai au anunţat noi restricţii şi programe de testare în masă pentru coronavirus, măsurile instituite joi în districtul Mihang fiind extinse, începând de vineri, în alte şapte cartiere ale oraşului, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 14:08

11 cazuri noi de COVID-19 au fost descoperite, ceea ce a condus la decizia de reintroducere a restricţiilor.

În acest weekend, cele opt districte vor fi supuse testării în masă, aproximativ 15 milioane de locuitori fiind din nou carantinaţi.

Shanghai, din nou în lockdown

După testarea în masă, doar acele sectoare în care vor fi descoperite cazuri de COVID-19 vor continua să fie supuse restricţiilor.Shanghai a ridicat ultimul şi cel mai controversat lockdown miercurea trecută, după două luni de restricţii care au întrerupt lanţurile de aprovizionare afectând ţări din întreaga lume.

Pe acelaşi subiect

China continuă să aplice strategia sa sanitară "zero COVID", ce constă mai ales în impunerea unor măsuri imediate de carantină şi lockdown după apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Anunţul autorităţilor a stârnit temeri în rândul oamenilor, cu privire la o carantină dură şi de lungă durată. Acest lucru i-a făcut pe aceştia să dea năvală în supermarketuri pentru a-şi cumpăra alimente şi alte produse necesare de zi cu zi. S-au format astfel cozi uriaşe la casele de marcat, iar rafturile s-au golit într-o secundă, scrie CNN.

Cel puțin șapte dintre cele 16 districte ale orașului, cu o populație combinată de 15 milioane de locuitori, vor lansa teste în masă în weekend, a declarat Zhao Dandan, șef adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai, într-o conferință de presă joi. Districtele includ zonele cele mai populate din Shanghai și centrele de afaceri aglomerate, cum ar fi Pudong și Xuhui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Coşmarul nu se mai termină: 15 milioane de locuitori din Shanghai, din nou în lockdown. Nouă isterie a cumpărăturilor