Antena Meniu Search
x

Covid-19, comparat cu gripa spaniolă din 1918

Chiar dacă, în unele ţări, epidemia de Covid-19 pare să se stingă, ea poate reveni în forţă la toamnă, aşa cum s-a întâmplat cu gripa spaniolă, acum mai bine de o sută de ani.

de Redactia Observator

la 27.06.2020, 12:40

Vezi și
  • Italia a fost una din ţările cel mai greu lovite de noul coronavirus.
  • În Texas, barurile abia redeschise vor fi din nou închise.

Este răspunsul unui expert pentru cei ce susţin că, în Italia, virusul este pe cale să fie învins. Victoria nu va fi obţinută decât prin găsirea unui vaccin care să fie distribuit în toată lumea.

Italia a fost una din ţările cel mai greu lovite de noul coronavirus. Dar, în prezent, numărul noilor cazuri zilnice este mai mic ca în România iar secţiile de terapie intensivă nu mai sunt sufocate de numărul pacienţilor.

Un grup de medici italieni afirmă, într-o scrisoare, că starea de urgenţă a luat sfârşit. Dar un alt expert italian îi avertizează că se înşală.

Ranieri Guerra: Se poate compara, dacă ne întoarcem în timp, cu gripa spaniolă. Vă reamintesc că gripa spaniolă a avut exact aceeaşi evoluţie ca şi Covid. A scăzut în intensitate în timpul verii pentru a reveni, cu multă ferocitate, în septembrie şi octombrie. Şi a ucis 50 de milioane de persoane în cel de-al doilea val.

Specialistul de la OMS adaugă că Italia este pregătită să vaccineze întreaga sa populaţie. În câteva ţări sunt testate potenţiale vaccinuri dar, deocamdată, nu se ştie dacă vor fi într-adevăr eficiente şi lipsite de efecte secundare negative.

Soumya Swaminathan: Suma de care coaliţia pentru vaccin are nevoie imediat este de 11,3 miliarde dolari, pentru viitoarele şase luni. Vom avea nevoie de încă 6,8 miliarde în următoarele 12 luni. În total, 18,1 miliarde până la sfârşitul lui 2021.

Până acum, coaliţia împotriva pandemiei, condusă de OMS, a adunat doar puţin mai mult de o zecime din suma necesară. Iar virusul continuă să se răspândească şi să ucidă.

În Statele Unite, ţara cel mai grav afectată, s-au înregistrat aproape 41.000 de noi cazuri în 24 de ore, un nefast record de creştere zilnică. În Texas, barurile abia redeschise vor fi din nou închise iar în Florida li s-a interzis să vândă băuturi alcoolice.

Într-un district de lângă Los Angeles s-ar putea impune din nou izolarea la domiciliu, iar în Alaska purtarea măştilor în spaţiile închise a devenit obligatorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Covid-19, comparat cu gripa spaniolă din 1918