Antena Meniu Search
x

"Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lacrimi pe faţa sa, nu înseamnă că nu suferă". Putin, absent în continuare de la omagiile aduse victimelor atentatului din Moscova

Atacul terorist de la Moscova. Preşedintele rus Vladimir Putin este în continuare absent fizic la omagii ale victimelor şi la întâlniri cu familiile acestora, la o săptămână de la atentatul de la Moscova, însă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dă asigurări: ”Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lacrimi pe faţa sa, nu înseamnă că nu suferă”, relatează AFP, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 15:47

"Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lacrimi pe faţa sa, nu înseamnă că nu suferă". Putin, absent în continuare de la omagiile aduse victimelor atentatului din Moscova
- Profimedia

”Şeful statului se simte personal şi deplin vizat de acest gen de tragedii. Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lacrimi pe faţa sa, asta nu înseamnă că nu suferă”, declară Dmitri Peskov într-un scurt interviu difuzat sâmbătă. ”Este puţin probabil ca cineva să ştie şi să înţeleagă prin ce trece el, inclusiv dumneavostră şi cu mine”, adaugă el. La 22 martie, bărbaţi înarmaţi au pătruns în Crocus City Hall, o sala mare de concert situată în apropiere de Moscova, au tras în mulţine şi au incendiat clădirea.

Atacul terorist de la Moscova. 144 de morţi şi 695 de răniţi

Potrivit unui ultim bilanţ prezentat de către salvatori ruşi, cel puţin 144 de persoane au fost ucise, iar alte 695 au fost rănite în acest atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), cel mai sângeros din ultimii 20 de ani în Rusia. Preşedintele rus s-a exprimat a doua zi după tragedie. Kremlinul a anunţat joi că Vladimir Putin nu plănuieşte să se întâlnească imediat cu familiile victimelor şi nici să se ducă la locul atentatului.

Sâmbătă, diplomaţi occidentali - americani, europeni, din ţări africane şi din America de Sud - s-au dus la faţa locului, au depus flori şi s-au recules, potrivit agenţiei publice ruse de presă RIA Novosti. Miercuri, Vladimir Putin a efectuat o vizită în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, la un muzeu istoric, unde s-a întâlnit cu angajaţi din sectorul culturii.

Joi el a participat la o reuniune consacrată turismului. El a recunoscut luni că atentatul a fost comis de către ”islamişti radicali”, însă autorităţile ruse acuză Ucraina şi aliaţii acsteia din Occident - care dezmint ferm - de faptul că au ”facilitat” atentatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » "Credeţi-mă, chiar dacă nu vedeţi lacrimi pe faţa sa, nu înseamnă că nu suferă". Putin, absent în continuare de la omagiile aduse victimelor atentatului din Moscova