Antena Meniu Search
x

Crimeea, oficial parte a Rusiei

155 de senatori ai Consiliului Federal al Rusiei au votat, în unanimitate, încorporarea Crimeei şi al oraşului federal Sevastopol ca parte a teritoriului rus. Duma a votat unificarea încă de ieri

Vezi și

 Tot ce mai lipseşte este ca preşedintele Vladimir Putin să ratifice actul, în timp ce, la Bruxelles, liderii europeni caută un răspuns cât mai ferm în faţa acţiunilor provocatoare venite dinspre est.

Ieri, preşedintele Barack Obama a anunţat noi sancţiuni, în timp ce Moscova a publicat, în replică, propria listă a americanilor indezirabili.

Mulţumiri, aplauze şi camere de filmat. Primii 50 de localnici ai Crimeei şi-au primit paşapoartele ruseşti ca pe nişte trofee, în timp ce alte sute de oameni depun cereri, în fiecare oră, la Biroul Paşapoarte.

În acte, odată cu ratificarea cererii de adeziune de camera Superioară a Parlamentului rus, tot ce mai lipseşte este ca Vladimir Putin să promulge legea pentru proclamarea republicii ruse Crimeea. Spre sfidarea omologilor săi reuniţi la Bruxelles.

Preşedintele Obama a anunţat, de asemenea, noi sancţiuni împotriva a 20 de oameni de afaceri ruşi dar şi disponibilitatea de a recurge la cele mai dure sancţiuni, cele economice.

În tot acest timp, Kievul strânge rândurile şi promite că va răspunde militar tentativelor de anexare a estului ţării. Noua conducere se teme că trupele lui Vladimir Putin vor continua să ocupe mai multe baze militare după ce, miercuri, au ocupat cu forţa Cartierul General în Sevastopol şi l-au luat ostatic pe comandantul marinei ucraineine.

Ieri, directorul televiziunii naţionale ucrainene a fost încurajat să demisioneze cu pumni şi palme de mai mulţi militanţi ai partidului de extremă dreapta, după ce a difuzat ceremonia semnării tratatului de anexare de către Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Crimeea, oficial parte a Rusiei