Antena Meniu Search
x

UPDATE! Crimeea: Un ofiţer ucrainean a fost împuşcat mortal!

Un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la Simferopol, într-o tentativă de luare cu asalt a unei bazei militare din capitala Crimeei, ocupată de trupe ruse

UPDATE 20:00: Militarii ucraineni din Crimeea au fost autorizaţi să utilizeze armele, în urma unui atac asupra unei unităţi, la Simferopol, în care a fost ucis un militar, a anunţat Ministerul Apărării.

UPDATE 19:00: Un militar ucrainean a fost ucis marţi, într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupe ruse, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea pentru AFP. "În asaltul asupra unei baze, la Simferopol, un militar ucrainean a decedat după ce a fost rănit la nivelul gâtului. Alt militar a fost rănit", a declarat Vladislav Seleznev.

Conflictul cu Rusia, în Crimeea, intră într-o fază militară, în urma unor tiruri asupra unor militari ucraineni, a apreciat marţi premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, conform Antena3.

"Conflictul trece de la o fază politică la o fază militară", a declarat Iaţeniuk. "Astăzi trupele ruse au început să tragă asupra militarilor noştri. Este o crimă de război", a spus premierul Ucrainei.

"Tentative de luare cu asalt a unităţilor militare, cu armele, s-au multiplicat în aceste zile. Într-un atac împotriva unei baze de la Simferopol, un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la nivelul unui picior", a declarat comandantul Marinei ucrainene Serghii Gaiduk într-o întâlnire cu preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov şi premierul Arseni iaţeniuk, conform Antena3. El nu a precizat când a avut loc acest atac şi nici numărul unităţii militare vizate.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Crimeea: Un ofiţer ucrainean a fost împuşcat mortal!