Antena Meniu Search
x

Criza din Catalonia este departe de a se încheia! Mii de oameni care susţin independenţa au ieşit din nou în stradă

Ieri a fost grevă generală în regiunea separatistă, iar mii de oameni care susţin independenţa au ieşit în stradă.

Vezi și

Ieri a fost grevă generală în regiunea separatistă, iar mii de oameni care susţin independenţa au ieşit în stradă. Mai mulţi studenţi au luat cu asalt gara din Barcelona şi au blocat traficul feroviar în semn de protest. Cetăţenii cer eliberarea unor lideri separatişti din arest. Însă, catalanii au mai primit o lovitură ieri. Tribunalul Constituţional a anulat declaraţia de independenţă.

Catalanii au ieşit în stradă la apelul unio sindicat pro-independenţă. Oamenii cer eliberarea foştior lideri ce au fost inculpaţi pentru rebeliune şi răzvrătire. De asemenea, vor ca fostul premier al regiunii separatiste, Carles Puigdemont, să se întoarcă din Belgia, acolo unde s-a refugiat împreună cu patru membrii ai cabinetului său, pentru a scăpa de justiţia spaniolă.  

Încă de la primele ore ale dimineţii, greva a afectat atât traficul rutier, cât şi pe cel feroviar. <aici intra ilustratie cu studentii pe sine, in fata trenului ext_0911_SPAIN-POLITICS-CATALONIA-STUDENTS-TRAIN> Mai mulţi studenţi au luat cu asalt gările din Barcelona şi Girona în semn de protest. Au reuşit să ajungă pe şine şi au împiedicat, temporar, circulaţia  trenurilor.  

O cursă care făcea legătura dintre Barcelona şi oraşul francez Lyon a fost anulată, iar trenul s-a întors din drum. 

"Motivul pentru care blocăm mersul trenurilor este ca ei să ştie că noi suntem aici şi că luptăm. După ce au văzut ce s-a întâmplat, nu ne-au băgat în seamă în numeroase ocazii. Aşa că, acum, nu pot evita asta", spune un protestatar. 

De asemenea, mai multe şosele şi autostrăzi au fost blocate ore în şir. În plus, din cauza grevei generale, magazine, şcoli şi alte instituţii au rămas închise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Criza din Catalonia este departe de a se încheia! Mii de oameni care susţin independenţa au ieşit din nou în stradă