Antena Meniu Search
x

Criză politică în Chișinău. O înregistrare compromiţătoare cu preşedintele Igor Dodon face furori în Republica Moldova

O nouă înregistrare compromiţătoare cu preşedintele Igor Dodon face furori în Republica Moldova. A fost filmat în timp ce discută despre federalizarea ţării, o mişcare făcută în favoarea Rusiei.

de Redactia Observator

la 12.06.2019, 21:53

Vezi și

O nouă înregistrare compromiţătoare cu preşedintele Igor Dodon face furori în Republica Moldova. A fost filmat în timp ce discută despre federalizarea ţării, o mişcare făcută în favoarea Rusiei. Pentru că protestele din Chişinău ar putea lua amploare, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a lansat un avertisment de călătorie pentru românii care vor să meargă în Republica Moldova.

Publicată de o televiziune apropiată lui Vladimir Plahotniuc, înregistrarea surprinde o discuţie pe un subiect sensibil. Igor Dodon pare să-i dicteze unui apropiat al oligarhului moldovean cum să formuleze condiţia federalizării Republicii Moldova.

Ar fi vorba despre un acord secret cu Moscova, potrivit căruia Transnistria ar primi mai multă autonomie.

Între timp, criza se adânceşte. Cele două Guverne, care nu se recunosc reciproc, ţin şedinţe şi iau decizii separat. Executivul condus de Pavel Filip şi susţinut de miliardarul Vladimir Plahotniuc vrea să mute ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Dar Cabinetul pro-european, al cărui premier este Maia Sandu, a catalogat decizia drept o ofensă adusă Statelor Unite. Totodată, i-a cerut opoziţiei să retragă poliţiştii şi jandarmii care blochează de câteva zile accesul în instituţiile publice din capitală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astăzi, şeful Poliţiei din Republica Moldova a demis şase ofiţeri care şi-au exprimat în mod public susţinerea pentru Guvernul Maia Sandu.

Din cauza situaţiei instabile, Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să evite în special zonele în care au loc proteste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Criză politică în Chișinău. O înregistrare compromiţătoare cu preşedintele Igor Dodon face furori în Republica Moldova