Antena Meniu Search
x

Cuba, prima țară din lume care elimină transmiterea SIDA și sifilisului de la mamă la copil

Toate statele din regiune s-au angajat în 2010 să îndeplinească obiectivul atins până în prezent doar de Cuba, a declarat directorul OPS, Carissa Etienne

Toate statele din regiune s-au angajat în 2010 să îndeplinească obiectivul atins până în prezent doar de Cuba, a declarat directorul OPS, Carissa Etienne.  

'Cred că noua eră politică a relațiilor dintre Cuba și SUA nu poate decât să ajute la atingerea acestui țel', a mai spus ea.

'Avem întreaga disponibilitate de a ajuta alte țări', a asigurat oficialul cubanez, menționând că autoritățile de la Havana au primit solicitări de acest gen din partea unor state din Africa.

'Totul a fost posibil datorită sistemului nostru social și voinței politice de la cel mai înalt nivel. Acestea au permis unei țări cu puține resurse să înregistreze asemenea realizări', a subliniat Roberto Morales Ojeda, amintind că sistemul de sănătate cubanez este 'gratuit, accesibil, regionalizat și integral'.

Cuba este prima țară care a solicitat și obținut, de la comitetul regional creat în 2014 în acest scop, validarea ca țară în care s-a eliminat transmiterea SIDA și sifilisului de la mamă la copil. Comitetul este alcătuit din 14 experți independenți din diferite părți ale continentului american.

Jamaica, Barbados, Anguila și Insulele Virgine au inițiat procesul de validare din partea comitetului regional, iar Guatemala, Salvador și Chile abia au luat contact cu acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cuba, prima țară din lume care elimină transmiterea SIDA și sifilisului de la mamă la copil