Antena Meniu Search
x

Cum a reușit un băiat de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă o coloană de blindate rusești, lângă Kiev

Un adolescent de 15 ani a ajutat armata ucraineană să distrugă o coloană de blindate rusești care se îndrepta spre Kiev, scrie Global News. Folosind propria dronă, băiatul a localizat trupele ruse și a transmis poziția lor soldaților ucraineni.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 13:57

Cum a reușit un băiat de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă o coloană de blindate rusești, lângă Kiev
Cum a reușit un băiat de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă o coloană de blindate rusești, lângă Kiev

“Era singurul operator de drone cu experiență din regiune. Este un adevărat erou, un erou al Ucrainei”, l-a lăudat comandantul Yurii Kasjanov. Întâmplarea a fost confirmată și de părinții adolescentului.

Forţele de apărare civilă au apelat la ajutorul lui Andrii Pokrasa pentru că aveau nevoie de coordonatele GPS ale coloanei de blindate rusești, înainte să lanseze atacul. Tatăl său a transmis coordonatele GPS folosind o aplicație de social media, iar forțele ruse au fost oprite lângă Berezivka, la aproximativ 40 de kilometri vest de Kiev. „Le-am dat coordonatele și fotografiile, iar după aceea ei au verificat locația”, a spus adolescentul. 

Andrii este un adolescent ca oricare altul. Folosind banii obținuți din vânzarea de criptomonede, și-a cumpărat o dronă pentru a-și învinge teama de înălțimi. Când rușii au invadat Ucraina, armata ucraineană i-a cerut sprijinul, Andrii fiind singurul din regiune care știa să folosească o dronă. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Am fost fericit, dar în același timp m-am simțit vinovat. Erau oameni în acea coloană. Erau invadatori, dar tot oameni”, spune Andrii. 

Elev în clasa a 9-a, Andrii a mers cu tatăl său pe un câmp și și-a ridicat drona deasupra autostrăzii. Vecinii nu l-au lăsat să folosească aparatul de zbor lângă locuință deoarece se temeau să nu devină țintele rușilor. Adolescentul a reperat rapid coloana de blindate rusești. Datorită curajului său, orașul lui Andrii  a fost salvat.

Băiatul se numără printre cei 1.000 de voluntari care au răspuns apelului de ajutor al autorităților ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum a reușit un băiat de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă o coloană de blindate rusești, lângă Kiev