Antena Meniu Search
x

Ucrainenii râd de ruși, după ce nava de război Moskva a fost atacată: "Crucișătorul erou a fost promovat ca submarin"

Una dintre cele mai importante nave de război ale marinei ruse, crucișătorul Moskva/Moscova, a fost avariată. Informaţiile despre soarta navei sunt, însă, contradictorii, Ucraina anunţă că nava a fost scufundată, în timp ce Moscova susţine că vasul a fost avariat şi sunt luate măsuri pentru remorcarea sa către un port, informează joi agenţiile de presă internaţionale. Pe internet au apărut deja numeroase glume cu privire la soarta celei mai mari nave dse război din Marea Neagră. 

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:14

Rețelele sociale sunt luate cu asalt de glume și colaje amuzante legate de soarta crucișătorului Moskva, despre care armata ucraineană susține că a fost scufundat. "Eroicul crucișător Moskva a fost promovat ca submarin", este una dintre glumele care au împânzit internetul.

Nava ar fi participat la luptele date în februarie pentru a prelua controlul asupra Insulei Şerpilor. Celebrul gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor a ajuns pe timbrele ucrainene.

Informații contradictorii despre soarta navei Moskva

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici a anunţat joi la prânz că nava militară Moskva s-a scufundat după ce în ajun a fost avariată grav de rachete ucrainene. ''Unde este Moskva? S-a scufundat'', a scris Arestovici pe Twitter, deşi nu există o confirmare oficială, potrivit postului naţional de televiziune ucrainean. Nava-amiral a Flotei ruse din Marea Neagră a fost lovită miercuri seară de două rachete Neptun lansate de forţele ucrainene, potrivit relatărilor de la Kiev.

Dar, deşi Ministerul Apărării rus a confirmat joi că nava a fost avariată şi că echipajul a fost evacuat, instituţia a transmis doar că a avut loc un incendiu la bord, fără să menţioneze motivele. ''Focarul incendiului a fost circumscris, nu mai există flăcări. Exploziile de muniţii au încetat. Crucişătorul Moskva îşi păstrează flotabilitatea'', a indicat ministerul, care a precizat că se iau măsuri pentru remorcarea navei către port.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii râd de ruși, după ce nava de război Moskva a fost atacată: "Crucișătorul erou a fost promovat ca submarin"