Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum arată în interior "Avionul Apocalipsei", testat de SUA. Are dotări de 200 de milioane de dolari

Ucrainenii au reuşit să facă faţă eroic atacurilor ruşilor. Dar există temeri că Rusia se va se va dezlănţui asupra Capitalei şi vor fi multe victime din rândul civililor. De unde este atacată Ucraina în acest moment şi ce ar putea urma.

de Sonia Simionov

la 02.03.2022 , 21:01

Cele mai puternice bombardamente au fost în Harkov. S-a tras aerian şi terestru şi o bună parte din centrul oraşului a fost distrusă. Cu toate astea, ruşii nu au reuşit cucerirea.

Majoritatea atacurilor au fost în partea de sud şi sud-est, predominant în oraşele port Nikolaev, Herson, Odessa şi Mariupol.

Mariupol este acum încercuit de ruşi, potrivit informaţiilor locale

Vezi și

Harta cuceririlor arată aşa. Cronologic. Regiunea Donbass, Cernobîlul, Insula Şerpilor, Herson, oraşul Berdeansk şi regiunea Zaporojîie. Cea din urmă a fost cucerită chiar azi. În Kiev, situaţia este neschimbată. Faimosul convoi militar rus de 64 de kilometri pare nemişcat, tot la 20 de kilometri de Kiev ar fi şi acum. Sunt voci care susţin că unele dintre tancurile ruşilor s-ar fi stricat sau ar fi rămas fără combustibil.

Pe acelaşi subiect

Este clar că Ucraina încă rezistă ofensivei ruseşti. Şi, pentru asta, primeşte ajutor. Zilele acestea, militarii vor primi sprijin din partea statelor europene. Vorbim despre câteva sute de lansatoare mobile de rachete Javelin, arma lor preferată din ultimele zile, care vin din Luxemburg, Polonia şi Estonia. Olanda şi Letonia trimit pe front rachete sol-aer.

Drone, mitraliere, puşti de asalt, sisteme de deminare şi milioane de litri de combustibil, plus muniţie de artilerie vin din Slovacia, Cehia, Belgia şi România. România mai trimite şi veste antiglonţ, muniţie, căşti şi echipamente militare.

Procedura pentru a lansa o rachetă nucleară, în Rusia. E nevoie de trei lider-cheie

De partea cealaltă, ştim deja că Putin a anunţat că a ridicat alerta armelor nucleare. Aşa arată "valiza nucleară" rusească. Imaginile au fost făcute publice o singură dată, în decembrie 2019, la o televiziune din Rusia.

Ce e important de spus e că o rachetă nuceară nu pleacă la un "enter". E nevoie de trei chei pentru declanşare. Ministru Apărării, Şeful Statului Major şi Putin. Deci trei oameni care să-şi de acordul pentru dezastru.

Astfel că toţi specialiştii militari susţin că şansele unui atac nuclear sunt extrem, dar extrem de mici.

Avionul "Apocalipsei" poate rezista la pulsul electromagnetic al unei explozii nucleare

Totuşi, preventiv, Statele Unite au scos ieri la un zbor de testare Boeingul 747 modificat ca centru de comandă în cazul unui conflict nuclear. Aeronava, supranumită "Avionul Apocalipsei", poate sta numai în aer câteva zile şi rezistă la pulsul electromagnetic al unei explozii nucleare.

În interior este un adevărat centru de comandă cu dotări care au costat peste 200 de milioane de dolari. Are sisteme de apărare de ultimă generaţie, dar foloseşte şi instrumente de zbor analogice tradiționale pentru a naviga, deoarece sunt mai puțin susceptibile la atacuri cibernetice.

Sonia Simionov Like

Jurnalism. Sună pompos, nu? De fapt, nu e. E una dintre cele mai "la firul ierbii" meserii. Jurnalistul te ține informat. Îți aduce știrile zilei. Reporterul adună informații și îți transmite despre salarii, pensii, vacanțe, târguri, prețuri etc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Preferaţi să vă păstraţi economiile în euro?
Observator » Ştiri externe » Cum arată în interior "Avionul Apocalipsei", testat de SUA. Are dotări de 200 de milioane de dolari