Antena Meniu Search
x

Cum putea fi evitat atacul din Maine în care au murit 18 oameni. Semnele pe care poliţia le-a ignorat

Cu șase săptămâni înainte de a ucide 18 persoane în Lewiston, Maine, poliția a primit avertismente că Robert Card va comite un masacru, dar nu a intervenit. Acest lucru a fost dezvăluit de New York Times, citând surse din cadrul forțelor de ordine.

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 07:56

Cum putea fi evitat atacul din Maine în care au murit 18 oameni. Semnele pe care poliţia le-a ignorat

Avertismentul cu privire la rezervist a fost mult mai explicit decât au recunoscut public oficialii din Maine în urma atacului de miercurea trecută, cel mai sângeros atac armat în masă din SUA din acest an. Potrivit New York Times, citat de Mediafax, departamentul rezerviștilor din armată a contactat poliția în septembrie, raportând că ucigașul avea iluzii paranoice, susținea că a fost acuzat de colegii săi de pedofilie și chiar l-a lovit pe unul dintre ei.

Armata a spus că Robert Card fusese internat într-un spital psihiatric

De asemenea, armata a spus că Robert Card fusese internat într-un spital psihiatric din New York timp de două săptămâni în iulie. Mai mult, sergentul șerifului, Aaron Skolfield, a fost la locuința ucigașului pe 16 septembrie, încercând să ia legătura cu acesta, dar nu i-a deschis nimeni, în ciuda faptului că era evident că era cineva acasă.

Skolfield a declarat că l-a contactat și pe fratele lui Card, care i-a spus că el și tatăl său încercau să ia armele fratelui său. Sergentul l-ar fi îndemnat pe Ryan Card să contacteze departamentul șerifului dacă simte că fratele său are nevoie de "o evaluare".

Pe acelaşi subiect

Un proprietar de magazin de arme din Maine, Rick LaChapelle, a declarat pentru New York Times că suspectul, în vârstă de 40 de ani, a intrat în magazinul său pe 5 august pentru a ridica un amortizor de zgomot pe care îl cumpărase online. El a trebuit să completeze un formular, care includea întrebarea: "Ați fost internat vreodată într-o instituție de boli mintale?".

Card a răspuns afirmativ, a declarat LaChapelle. Personalul s-a uitat pe formular și i-a spus lui Card că nu era eligibil să cumpere amortizorul. Card a fost internat într-un centru de sănătate mintală după ce "a auzit voci și amenințări cu împușcarea" unei baze militare, a relatat Associated Press.

În aceeași lună, armata a decis că "nu poate fi trimis în misiune din cauza îngrijorărilor legate de bunăstarea sa", a declarat locotenent-colonelul Ruth Castro, purtător de cuvânt al armatei. În plus, Garda Națională din Maine a emis un avertisment în acea lună cu privire la Card, spunând că se temea că acesta "va ceda și va comite un atac armat în masă", potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine care au vorbit cu CNN.

Robert Card, rezervist al armatei SUA, cu gradul de sergent clasa I, s-a înrolat în 2002, dar nu a fost trimis pe câmpul de luptă luptă. De asemenea, Card este instructor specializat în arme de foc. Rezervistul a deschis focul într-o sală de bowling și apoi într-un bar din Lewiston, Maine, omorând 18 persoane. A fost găsit mort vineri, după ce s-a împușcat singur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cum putea fi evitat atacul din Maine în care au murit 18 oameni. Semnele pe care poliţia le-a ignorat