Antena Meniu Search
x

Video Cum spionau ruşii telefonul lui Liz Truss. Fostul premier, Boris Johnson, acuzat că a muşamalizat întreg scandalul

Rusia ameninţă să înfometeze lumea. A oprit din nou exporturile de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră. Bomba zilei a explodat, însă, într-un ziar din Marea Britanie. Daily Mail spune că spionii ruşi au spart telefonul fostului ministru de externe Lizz Truss şi au aflat secrete militare care i-au permis lui Putin să invadeze Ucraina. 

de Redactia Observator

la 30.10.2022, 20:20

Vezi și

Surse din domeniul securităţii le-au spus reporterilor britanici că smartphone-ul personal al fostului ministru de externe şi premier Lizz Truss a fost piratat de "agenţi ai Kremlinului". Întreg scandalul ar fi fost muşamalizat de Boris Johnson în vară, scrie Daily Mail. 

Telefonul lui Truss, ascultat de agenţii ruşi

Acum, marea problemă este că Putin a reînceput blocada din porturile de la Marea Neagră. Navele cu cereale nu mai pot să ducă grâul Ucrainei în Africa şi Asia, ca represalii pentru că armata lui Zelenski a atacat ieri, cu drone, flota ruşilor din Marea Neagră. Putin aştepta doar un pretext ca să oprească din nou exporturile, crede preşedintele ucrainean. 

Volodimir Zelenski , preşedintele Ucrainei: Peste 2 milioane de tone de alimente se află în acest moment pe mare. Asta înseamnă că mai mult de 7 milioane de oameni nu mai au acces atât de uşor la mâncare. Din septembrie până astăzi s-au adunat 176 de vase cu cereale care nu își pot urma traseul. Aceasta este o intenție absolut transparentă a Rusiei de a readuce amenințarea foametei pe scară largă în Africa și Asia. 

Blocada Moscovei este criticată de comunitatea internaţională. Ministrul român de externe a condamnat şi el decizia Rusiei, pe care o consideră nefondată. Bogdan Aurescu susţine că România va continua să ajute la transportul cerealelor ucrainene. 

Între timp, Moscova a cerut Consiliului de securitate al ONU să se reunească mâine pentru a investiga şi a pedepsi Ucraina pentru că a atacat nave ruseşti din Marea Neagră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum spionau ruşii telefonul lui Liz Truss. Fostul premier, Boris Johnson, acuzat că a muşamalizat întreg scandalul