Antena Meniu Search
x

Cuplu care a exploatat peste 40 de români prin muncă în Marea Britanie, condamnat la închisoare

Un cuplu care a exploatat prin muncă peste 40 de români și i-a obligat să locuiască în condiții improprii, în Marea Britanie, a fost condamnat la închisoare. Cei doi care au fost trimiși după gratii sunt și ei români.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 04.12.2019, 22:20

Alexandru și Ana Maria Goran, cuplul care a exploatat 41 de români în Marea Britanie
Un cuplu de români a fost condamnat la închisoare pentru exploatarea a peste 40 de conaționali în Marea Britanie - Manchester Evening News

Un cuplu care a exploatat prin muncă peste 40 de români și i-a obligat să locuiască în condiții improprii, în Marea Britanie, a fost condamnat la închisoare. Cei doi care au fost trimiși după gratii sunt și ei români.

Alexandru și Ana Maria Goran au fost acuzați că au exploatat cel puțin 41 de români, care au fost găsiți trăind în condiții teribile într-o serie de raiduri ale poliției britanice în Liverpool.

Procurorii au susținut că cei doi au recrutat muncitorii din România, promițându-le că vor câștiga bine în Anglia, unde vor avea parte și de cazare asigurată.

La Liverpool, au fost puși să muncească într-o fabrică de procesare a cărnii, dar s-au trezit că veniturile lor erau controlate de către Alexandru Goran. Tânărul de 30 de ani aranjase ca banii să intre în contul soției lui, spune BBC. Cuplul reținea din banii oamenilor sume mari pentru transport și cazare, astfel că muncitorii primeau foarte puțin.

Potrivit Manchester Evening News, românii nu aveau acces la conturile lor bancare. Mai mult, unii erau forțați să lucreze și două ture pe zi. Cazarea era, de asemenea, deplorabilă. Muncitorii erau ținuți și câte 4 într-o cameră mică și mizeră.

Afacerea murdară condusă de cuplul de români a fost descoperit în martie 2018, când poliția a descins la fabrica din Liverpool, dar și la locuințele în care erau ținuți muncitorii. Alexandru și Ana Maria Goran au fost arestați atunci însă, ulterior, au reușit să fugă din Marea Britanie.

Condamnați la închisoare

În august în acest an, ei au fost prinși în Valencia, în Spania, în baza unui mandat european de arestare și au fost extrădați în Anglia, unde au fost aduși în fața justiției. Marți, ei și-au aflat verdictul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alexandru Goran a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru acuzațiile aduse de procurori. Ana Maria Guran a primit o pedeapsă de 15 luni de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cuplu care a exploatat peste 40 de români prin muncă în Marea Britanie, condamnat la închisoare