Antena Meniu Search
x

Curg pedepsele în scandalul siropului de tuse mortal, care a ucis peste 200 de copii. Sentinţa dată de un tribunal din Indonezia

Un tribunal indonezian a condamnat la închisoare patru reprezentanți ai unei companii. Aceștia au fost implicați în scandalul mondial provocat de siropul de tuse care a dus la moartea a peste 200 de copii.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 15:41

Scandalul siropului de tuse mortal - Shutterstock (scop ilustrativ)

Directorul executiv și alți trei oficiali ai unei companii au fost condamnați pentru încălcarea legilor privind siguranța medicamentelor, a declarat avocatul companiei, potrivit Reuters. Condamnarea este de doi ani de închisoare.

Siropul a ucis zeci de copii

Procurorii, care au cerut până la nouă ani de închisoare, au spus că ingredientele folosite pentru sirop nu au fost verificate și că producătorul s-a bazat doar pe certificatele furnizate de distribuitori. Siropul contaminat a ucis zeci de copii în țări precum Gambia și Uzbekistan.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat la începutul lunii octombrie a anului trecut că a găsit "cantităţi inacceptabile" de dietilen glicol şi etilen glicol în patru siropuri de tuse indiene implicate în decesul a aproape 70 de copii din Gambia din cauza "insuficienţei renale acută".

Majoritatea cazurilor sunt copii sub cinci ani, potrivit ministerului. Starea unor pacienţi tineri s-a îmbunătăţit după administrarea unui antidot importat din Singapore, a spus ministrul, conform lefigaro.fr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Curg pedepsele în scandalul siropului de tuse mortal, care a ucis peste 200 de copii. Sentinţa dată de un tribunal din Indonezia