Antena Meniu Search
x

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Taiwan. Mai multe replici au fost resimţite şi în capitala Taipei

Regiunile costiere din estul Taiwanului, zguduite de un cutremur de pământ cu magnitudinea de 5,9 pe Richter. Seismul a fost anunţat de Biroul de meteorologie local. mai multe replici au fost resimţite şi în capitala Taipei, informează AFP.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 10:33

Cutremur Taiwan
Un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs în Taiwan - Profimedia

Seismul s-a produs la ora prânzului (04:00 GMT) la o distanţă de 30 de kilometri în largul coastelor din comitatul Hualien, la o adâncime mică, de doar 6 kilometri, potrivit Agerpres. Institutul american de geofizică (USGS) a raportat o magnitudine de 5,9 şi o adâncime de 12 kilometri.

Deocamdată nu au fost semnalate victime şi nici pagube materiale.

Cutremur de 6,9 în Taiwan, în septembrie

Taiwanul este zguduit cu regularitate de cutremure de pământ, deoarece această insulă se află în proximitatea zonei de joncţiune dintre două plăci tectonice. Anumite seisme cu magnitudini de peste 6 se pot dovedi mortale, deşi acest lucru depinde mult de zona lovită de cutremur şi de adâncimea la care acesta s-a produs.

Potrivit unei jurnaliste AFP care se afla joi în Taipei, replicile resimţite în capitala insulei asiatice au fost mai puţin intense în comparaţie cu precedentele cutremure din acest an. Un seism mult mai puternic, care a avut magnitudinea 6,9, a lovit coasta estică a Taiwanului în luna septembrie, ucigând o persoană şi distrugând mai multe clădiri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Taiwan. Mai multe replici au fost resimţite şi în capitala Taipei