Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Cutremurul de 7,8 din Turcia a fost filmat de camerele de supraveghere. "În 40 de ani, nu am simțit niciodată așa ceva"

Un cutremur devastator a zguduit Turcia și Siria noaptea trecută. Cel mai recent bilanț anunță sute de morți și mii de răniți, zeci de clădiri puse la pământ, oameni prinși sub dărâmături. Iar numărul victimelor crește de la un minut la altul. Mai multe camere de supraveghere au surprins momentul în care pământul a început să tremure, în cel mai puternic seism care a zdruncinat Turcia în ultimii 100 de ani.

De Veronica Micu la 06.02.2023, 11:12
Vezi și

Peste 500 de oameni au murit în Turcia şi Siria luni, într-un cutremur de 7,8 care a avut loc în sudul Turciei, relatează CNN

Cel puţin 284 de persoane au murit, iar alte 2.300 au fost rănite în Turcia, iar în Siria cel puţin 237 de oameni și-au pierdut viața, iar alte 639 au fost rănite, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, care citează un oficial de la Ministerul sirian al Sănătăţii. 

Pe acelaşi subiect

 

Bilanţul total al morţilor în Turcia şi Siria a crescut la 521. Peste 1.700 de clădiri au fost avariate în zece oraşe turceşti, iar cel puţin 18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după seism, potrivit Institutului american de geofizică USGS. Șapte dintre ele a avut magnitudinea peste 5. Cea mai puternică replică a fost înregistrată la doar 11 minute după cutremur şi a avut magnitidinea de 6,7. Replici au fost resimţite Siria, Liban şi Cipru.

"Oamenii sunt încă prinși sub dărâmături"

Echipele de salvare caută în continuare supraviețuitori.

Locuitorii din orașul turc Diyarbakir descriu scene înfiorătoare: "Tablourile au căzut de pe pereții casei" / "M-am trezit îngrozită. Acum suntem cu toții îmbrăcați și stăm la ușă" / "Nu am simțit niciodată așa ceva în cei 40 de ani pe care i-am trăit" / "Toată lumea stă în mașini sau încearcă să conducă în spații deschise departe de clădiri" / "Sunt clădiri distruse în jurul meu, sunt case în flăcări. Sunt clădiri care crapă. O clădire s-a prăbușit la doar 200 de metri de locul în care mă aflu acum" / "Oamenii sunt toți afară, îngroziți".

În 1999, un cutremur de 7,6 care a lovit İzmit a ucis peste 17.000 de oameni

Turcia se află într-una dintre cele mai active zone seismice din lume.

Cea mai mare parte a țării este situată pe placa tectonică anatoliană, care se află între două plăci majore - cea eurasiatică și cea africană - și o alta minoră, cea arabă. 

În 1999, un cutremur de 7,6 care a lovit İzmit a ucis peste 17.000 de oameni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cutremurul de 7,8 din Turcia a fost filmat de camerele de supraveghere. "În 40 de ani, nu am simțit niciodată așa ceva"