Antena Meniu Search
x

Video "Îmi vor tăia mâna?" Copilaș prins sub dărâmături, încurajat să lupte pentru viață de tatăl lui: "Te iubesc! Vei ieşi și vom juca fotbal!"

Bilanţul deceselor din Turcia şi Siria ar putea depăşi 50.000, anunţă un coordonator ONU pentru ajutor de urgenţă. Cei aproape 150.000 de salvatori nu pot să ajungă sub toate ruinele, care pot ascunde un număr impresionant de victime. În paralel, a început vânătoarea de vinovaţi. Arhitectul unuia dintre marile complexuri rezidenţiale care s-au prăbuşit a fost arestat pe aeroport. Încerca să fugă din ţară cu o valiză plină cu bani.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.02.2023, 14:01

Vezi și

În ziua în care numărul deceselor a trecut de 25.000, miracolele continuă să se întâmplă, chiar şi la şase zile după cutremurul ucigător. Un bebeluş de numai două luni a fost scos astăzi în viaţă de sub dărâmăturile unui bloc din Adyiaman. A rezistat 128 de ore în frig, fără mâncare şi apă. Aplauzele martorilor sunt, deopotrivă, pentru triumful vieţii, pentru copil şi pentru salvatori.

Mii de alţi copii aşteaptă, încă, salvarea, cu puterea unui adult care luptă pentru viaţă. Un tată îşi încurajează băieţelul de câţiva ani care zace sub dărâmături.

- Îmi vor tăia mâna?

- Nu, sigur că nu, betonul va fi tăiat. Te iubesc! Vei ieşi şi vom juca fotbal!

Pe acelaşi subiect

Aproape 76.000 de supravieţuitori din Turcia au fost salvaţi dintre ruine, după cutremure

Printre binefăcători sunt şi români. Un tânăr din Galaţi a mers în Turcia împreună 10 prieteni imediat după cutremur. 

Radu, voluntar: Să sperăm că încă mai găsim cât mai mulţi în viaţă. Se munceşte zi şi noapte.

Fratele unui turc salvat din ruine de pompierii români a trimis un mesaj impresionant pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență din România: "Vă mulțumesc din toată inima pentru că ați răspuns rugăminților mele și pentru că mi-ați salvat fratele și soția. Aș dori să îi mulțumesc în mod special bărbatului cu casca roșie. Vă sunt dator toată viața".

Bărbatul cu "cască roșie" este locotenent Bogdan Toma. Altă eroină este Tatiana Roelandt. Stă de un an şi jumătate în Ankara şi a plecat în zona calamitată la câteva ore după seism. 

Tatiana Roelandt, locuitoare din Turcia: Erau sute de persoane. Eram primii cu ajutoare. Maşina mea a fost încărcată cu haine groase, încălţăminte, pamperşi pentru copii, biscuiţi pentru copii, dar absolut nimic de mâncare, nici pentru noi. Am plecat cu două sticle de apă, am băut două sticle de apa patru persoane timp de două zile. 

România va trimite în Turcia un tren cu peste 10.000 de corturi, paturi, saci de dormit şi sisteme de încălzire

Între timp, poliţiştii încep să umple închisorile cu cei pe care regimul Erdogan îi consideră răspunzători. Arhitectul unui complex rezidenţial din Hatay, numit "Renașterea", a fost prins la aeroport, când încerca să fugă în Muntenegru. Sute de oameni au murit în apartamentele lui, iar câteva mii au fost răniţi. Cu trei luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Erdogan a anunţat că statul va plăti chiria un an de zile pentru toţi turcii care au rămas fără case din cauza cutremurului. 

În Siria, Căştile Albe au oprit căutările supravieţuitorilor. Acolo a ajuns în urmă cu câteva ore şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Inventariază nevoia de ajutor în ţara aflată în pragul catrastrofei umanitare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Îmi vor tăia mâna?" Copilaș prins sub dărâmături, încurajat să lupte pentru viață de tatăl lui: "Te iubesc! Vei ieşi și vom juca fotbal!"