Antena Meniu Search
x

Video "Dacă am fi auzit vreo bubuitură, am fi intrat în panică". O dronă rusească, cu 50 kg de explozibil, doborâtă de ucraineni deasupra R. Moldova, la 30 km de România

Război în Ucraina. O dronă cu 50 de kilograme de substanţă explozivă a fost doborâtă de ucraineni deasupra spaţiului aerian al Republicii Moldova, la aproximativ 30 de kilometri de ţara noastră. Întreg perimetrul a fost securizat, iar autorităţile de peste Prut au dat asigurări că nu există riscuri sau pericole pentru oamenii din zonă.

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 21:20

Vezi și

Poliţia de Frontieră a găsit mai multe fragmente dintr-o dronă Shahed în apropierea satului Etulia, pe un teren agricol. Zona a fost închisă pentru cercetări. Autorităţile au descoperit inclusiv zeci de kilograme de substanţă explozivă nedetonată care putea să producă o adevărată tragedie. La ieşirea din localitatea Etulia sunt filtre de poliţie, locul în care a căzut drona este undeva la 2 kilometri în spatele meu, dar totul este înconjurat. Este un perimetru foarte mare creat pentru că la faţa locului au fost găsite aproximativ 50 de kilograme de explozibil.

Au mai existat cel puţin două incidente de acest gen

"Sunt reprezentanţii mai multor autorităţi de forţă. Este asigurat perimetrul unde au căzut aceste fragmente de dronă", a declarat Raisa Noviski, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Republica Moldova. Pirotehniştii au ridicat substanţa explozivă şi au detonat-o controlat în poligon. Regiunea Izmail din Ucraina a fost atacată cu mai multe drone la începutul weekendului, însă sistemul anti-aerian a reuşit să le doboare pe majoritatea. S-au emis mai multe mesaje RO-Alert în Galaţi şi Tulcea, inclusiv avioane F16 ale Forţelor Aeriene Turce au fost ridicate de la Feteşti pentru a monitoriza situaţia.

"Locuitorii din Etulia nu au auzit de prăbuşirea dronei. Dacă am fi auzit vreo bubuitură, ne-am fi speriat, am fi intrat în panică", a declarat Natalia Popova, primar Etulia. Preşedinta Maia Sandu a ţinut să tragă un semnal de alarmă. "Războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne lovește aproape de casă în Moldova, din nou. Agresiunea Rusiei pune în pericol întregul continent. Sprijinul pentru Ucraina trebuie să continue", a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

În urmă cu un an, resturile unei rachete au aterizat la nici 15 kilometri de graniţa noastră, tot în Republica Moldova. Atunci a fost depistat un focos cu aproape 80 de kilograme de explozibil. Iar în decembrie 2022, a fost alertă la 20 de kilometri de granţia noastră. O altă rachetă rusească a fost distrusă deasupra Republicii Moldova, iar rămăşiţele ei au ajuns într-o livadă din Briceni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Dacă am fi auzit vreo bubuitură, am fi intrat în panică". O dronă rusească, cu 50 kg de explozibil, doborâtă de ucraineni deasupra R. Moldova, la 30 km de România