Antena Meniu Search
x

Danemarca, în ALERTĂ! Ameninţare "semnificativă" din partea jihadiștilor

Danemarca se confruntă cu o amenințare 'semnificativă' din partea musulmanilor radicalizați ce revin din Irak și Siria, a anunțat vineri Serviciul de informații danez

Danemarca se confruntă cu o amenințare 'semnificativă' din partea musulmanilor radicalizați ce revin din Irak și Siria, a anunțat vineri Serviciul de informații danez

Potrivit PET, cel puțin 16 dintre cei plecați din Danemarca pentru a lupta în Irak și Siria au fost uciși în conflict, iar jumătate dintre cei 110 jihadiștii cei plecați în Orientul Mijlociu au revenit pe teritoriul danez.

Danemarca a trimis șapte avioane militare F-16 în Irak în cadrul coaliției internaționale conduse de SUA contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

''Serviciul de informații danez estimează că numărul persoanelor care călătoresc din Danemarca spre zonele de conflict depășește cu puțin 110, dar ar putea fi mult mai mare'', se menționează în comunicatul PET, conform Agerpres, care precizează că printre jihadiștii plecați din Danemarca fac parte și femei.

Musulmanii reprezintă circa 7% din populația de 5,7 milioane de persoane a Danemarcei.

În 2005, în lumea musulmană au izbucnit proteste violente contra Danemarcei după ce cotidianul danez Jyllands Posten a publicat benzi desenate în care unul dintre personaje, profetul Mahomed, era caricaturizat. Un atac asupra sediului publicației a fost dejucat de serviciile de securitate daneze în anul 2010.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Danemarca, în ALERTĂ! Ameninţare "semnificativă" din partea jihadiștilor